Shipwreck beach op Zakynthos krijgt toezicht

22 december 2020 Bas Wanrooij

Shipwreck beach op Zakynthos krijgt toezichtShipwreck beach op Zakynthos krijgt een eigen management team voor toezicht en exploitatie van de belangrijkste en herkenbare bezienswaardigheid van het Griekse eiland. Navagio beach is met jaarlijks meer dan één miljoen bezoekers de op één na meest bezochte bezienswaardigheid in Griekenland. Het is tot op heden echter ongeorganiseerd en er is geen helder beleid voor het gebied met beheer en exploitatie.

Management team voor Navagio beach

Daar gaat in 2021 dus eindelijk verandering in komen. Een speciaal management team gaat zich bezighouden met o.a. de veiligheid, het onderhoud en de exploitatie van het gebied in het noordwesten van Zakynthos. Hoteleigenaren op het Ionische eiland pleiten al veel langer voor georganiseerd toezicht van deze toeristische trekpleister. Ze zijn dan ook verheugd dat de Griekse minister van toerisme Harry Theoharis een protocol voor promotie en het gebruik van het beroemde strand heeft goedgekeurd.

Navagio beach meer dan één miljoen bezoekers

Met meer dan één miljoen jaarlijkse bezoekers is er een helder beleid nodig en zul je deze bezienswaardigheid dienen te beschermen en tevens goed moeten onderhouden. Anders kan het scheepswrak door verwaarlozing zomaar binnen tien jaar zijn verdwenen van dit strand. En dat zou toch wel erg zonde zijn.

Het zicht op het strand vanaf de hoge en steile krijtrotsen is magnifiek, maar niet ongevaarlijk. Ook hier zouden o.a. toezicht en duidelijke regels kunnen bijdragen aan veiligheid van toeristen.