Kreta in top 5 beste bestemmingen ter wereld

29 maart 2019 Bas Wanrooij

Kreta in top 5 beste bestemmingen ter wereldKreta behoort bij de beste vijf bestemmingen ter wereld in 2019. Bezoekers van Tripadvisor hebben weer massaal hun stemmen uitgebracht en in de top 25 beste bestemmingen ter wereld, staat Kreta dit jaar op de vierde plaats. Men roemt vooral de stranden van Balos en Elafonisi, maar ook de steden Chania en Rethymnon. Wandelaars krijgen de Imbros kloof, centraal op het eiland, als tip. De steden Londen, Parijs en Rome vormen de top drie van het lijstje. Bali staat na Kreta op de vijfde plaats als beste bestemming.

Kreta, Santorini en Rhodos bij beste 25 van Europa

In de top 25 bestemmingen van Europa is de top vier hetzelfde als die van de wereld. Voor Griekenland zijn er in deze prestigieuze lijst echter meer noteringen. Op de elfde plaats staat Santorini en op de dertiende plaats wordt opvallend genoeg Rhodos-stad genoemd. Voor Santorini prijst men niet alleen de fraaie uitzichten en het dorp Oia, maar juist de wandelroute van Oia naar Fira vice versa. Met goed schoeisel is dit een wandeling van drie uur en de terugweg kun je het openbaar vervoer nemen.

In Rhodos-stad wordt de Middeleeuwse stad geroemd, net als de Ridderstraat en het nieuwe gedeelte van de stad. Uitstapjes naar het strand van Tsambika en Agios Pavlos mag je niet missen volgens bezoekers van de vakantiebeoordelingen website. Ook de akropolis van Lindos is een bezoekje waard tijdens je vakantie.