Parga nieuwe bestemming Eliza was here

2 maart 2016 Bas Wanrooij
Parga en Sivota vakantie bij Eliza was here

Parga vakantie – Costa Smeralda in Sivota

Parga en Sivota in de streek Epirus op het vasteland van Griekenland zijn nieuwe bestemmingen van Eliza was here. Je kunt met de reisorganisatie op vakantie naar deze pittoreske Griekse kustplaatsen van april tot en met oktober.

Voor zowel strand-, natuur- en cultuurliefhebbers zijn Parga en Sivota ideale vakantiebestemmingen. Genoeg te doen en te beleven in de omgeving. En dat kun je zelf ontdekken met de huurauto die bij je vakantie naar Griekenland zit.

Parga is gezellig en sfeervol

Parga is een geliefde vakantiestek voor veel Nederlanders en is fraai gelegen tegen de groene berghellingen aan met uitzicht over de Ionische Zee. De boulevard is altijd gezellig met veel terrasjes en een wandeling door de smalle straatjes met winkeltjes, ouzeri’s, bars en tavernes is een tip. Eigenlijk raak je niet uitgekeken. Een blik vanaf de boulevard op het oude fort, met pastelgetinte woningen van de stad amfitheatersgewijs gebouwd tegen bergwand op de voorgrond, is een moment van rust en genieten. En prachtige stranden in de directe omgeving en in de baai zelf.

Sivota met eilandjes voor de kust

Parga en Sivota vakantiebestemmingen Eliza was here in 2016

Eivota vakantie – Cactus villa’s in Epirus

Sivota klinkt misschien nog wat onbekend. Maar het havenplaatsje is een geliefde stek bij zeilers. Vistavernes genoeg aan de boulevard en in de zomermaanden veel zeilboten die aanmeren. De kustlijn is fraai met veel groen en ook hier prachtige stranden.

Het achterlandschap met de Zagoria streek, de stad Ioannina, de boogbruggen van Arta, de Vikos kloof en het amfitheater van Dodoni kun je zelf ontdekken. Verblijf in de luxe Cactus Villas met privé-zwembad of geniet van het schitterende uitzicht bij Costa Smeralda dichtbij het strand.