5 mooiste stranden van Parga

31 januari 2019 Bas Wanrooij

5 mooiste stranden van PargaParga is een vakantiebestemming op het vasteland van Griekenland. Eigenlijk een kustplaats met daar in de omgeving heel veel mooie stranden en baaien. Zo heeft het plaatsje zelf meerdere stranden en liggen er op een steenworp afstand goede alternatieven. We hebben de 5 mooiste stranden van Parga in Epirus voor je op een rijtje gezet.

1 Sarakiniko beach – dit prachtige strand ligt op 10 kilometer rijden van Parga en is zeker de moeite waard om te bezoeken tijdens je vakantie. Sarakiniko beach is in het hoogseizoen geliefd en toeristen en Grieken brengen hier graag een dag door op het fijne zand. Het strand is georganiseerd en bij het strand zijn tavernes te vinden met terrassen in de schaduw. De kleinere baaitjes van Agios Sostis en Spartila liggen hier niet ver vandaan, maar zijn niet gemakkelijk te bereiken.

5 mooiste stranden van Parga in Griekenland2 Lichnos beach – een lang en breed zandstrand op slechts vier kilometer van het kustplaatsje Parga vandaan. Aan het strand vind je accommodaties en tavernes. Het strand zelf is grotendeels georganiseerd met strandstoelen en parasols. De weg naar Lichnos beach toe vanuit Parga is prachtig. Onderweg heb je meerdere fantastische uitzichtpunten op de baai en het achterlandschap.

3 Valtos beach – is het populairste strand van Parga en ligt in de baai aan de noordkant van het stadje. Vanaf de boulevard gaat er een wandelpad door het oude centrum naar boven richting het kasteel. Valtos beach kun je te voet bereiken en aan het strand de nodige lounge bars, tavernes, restaurants en ook accommodaties. Het lange zandstrand is grotendeels georganiseerd met luxe ligbedden en parasols.

4 Krioneri beach – is het stadsstrand van Parga en ligt aan de gezellige boulevard. Aangrenzend vind je nog het kleinere Piso Krioneri beach. Het strand is eigenlijk altijd druk met toeristen en locals. Vanaf het strand loop je zo de terrassen op van de bars, tavernes en restaurants in Parga. Je kunt zwemmen naar het eilandje voor de kust met de Panagia kapel.

Mooiste stranden van Parga Sarakiniko beach5 Ammoudia beach – ligt 17 kilometer van Parga vandaan. Een grote komvormige baai, waar tevens de rivier Archeron in uitmond. Er is eigenlijk altijd wel een plekje vrij op dit grote strand. Op loopafstand van het Ammoudia beach vind je tavernes, een supermarkt en de nodige accommodaties.

Ormos beach is een alternatief voor Ammoudia en ligt op een paar kilometer afstand. Dit strand is nog grotendeels ongeorganiseerd.