7% meer Nederlanders naar Griekenland op vakantie

4 maart 2016 Bas Wanrooij
Meer Nederlanders op vakantie naar Griekenland in 2015

Meer Nederlanders naar Griekenland op vakantie

Vorig jaar zijn er 695.973 toeristen vanaf Nederlandse luchthavens vertrokken naar Griekenland. Dat betekent 7% meer Nederlanders naar Griekenland op vakantie ten opzichte van 2014.

Nederland staat hiermee in de top vijf van belangrijkste landen voor Griekenland wat toerisme betreft (bron: YPA&AIA en SETE Intelligence). In een bewogen jaar voor de Grieken is dit een mooie opsteker voor het toerisme. Voor de zomer van 2016 liggen de Nederlandse vakantieboekingen voor Griekenland momenteel nog iets achter ten opzichte van 2015.

Meeste Nederlanders naar Athene en Heraklion

De meeste vakantiegangers uit Nederland komen in 2015 aan op de vliegvelden van Athene en Heraklion op Kreta. Gevolgd door Kos, Rhodos en Zakynthos. Zante, zoals het laatst genoemde eiland ook wel wordt genoemd, heeft van plaats gewisseld met Corfu. Het noordelijke Griekse eiland stond vorig jaar namelijk nog in de top vijf. Ook Kos en Rhodos zijn in 2015 favoriet gebleven bij de Nederlandse toerist.

Athene is een bestemming die het hele jaar door wordt aangevlogen vanuit Nederland met meerdere vluchten per week. Heraklion is de grootste en drukste luchthaven van het Griekse eiland Kreta.

Thessaloniki en Mykonos grootste stijgers in 2015

De internationale luchthaven van Thessaloniki, het op één na grootste vliegveld van Griekenland, heeft vorig jaar een stuk meer vakantiegangers uit Nederland ontvangen. Liefst 98% meer toeristen vertrokken vanaf Nederlandse luchthavens naar de Griekse stad. Thessaloniki Airport wordt veel gebruikt voor vluchten naar de vakantiebestemming Chalkidiki en voor reizen naar de streek Macedonië. Mykonos kreeg veel meer toeristen die vertrokken zijn vanaf Schiphol Amsterdam. 32% meer vakantiegangers vertrokken met het vliegtuig naar het populaire Cycladen-eiland.