Sagapo de dolfijn

25 juli 2018 Bas Wanrooij

Tijdens onze deelname aan de Vakantiebeurs hebben we een inzamelingsactie georganiseerd met de Metaxa-proeverij voor het Ionian Dolphin Project van Tethys Research Institute. De organisatie beschermt de populaties van dolfijnen en walvissen in de Middellandse Zee. Met de bijdrage van Griekenland.net en alle Griekenlandliefhebbers hebben deze mensen een prachtige camera kunnen aanschaffen. Vanmorgen vroeg kregen we de eerste beelden toegestuurd van onze kleine dolfijn Sagapo, die met zijn moeder zwemt in de Archipelago Inner Ionian Sea bij Preveza en het eiland Lefkas.

Griekenland.net adopteert dolfijn Sagapo

Sagapo, vertaald uit het Grieks “ik hou van je”, is een babydolfijn en in juli 2018 voor het eerst gezien en gefotografeerd door het instituut Tethys. Hij zwemt met nog zijn moeder mee, die al sinds 2003 wordt gesignaleerd. Dolfijnen zijn een bedreigde diersoort in dit gebied en het is altijd weer fijn om een nieuw jong kalf hier te zien rondzwemmen.

Met de fotocamera kan Tethys de dolfijnen in deze regio fotograferen en beter in de gaten houden. Een positieve bijdrage aan een doorlopend project. We wensen Joan Gonzalvo (Progam Manager), forograaf Elina Politi en hun team dan ook heel veel succes en hopen in de toekomst nieuwe beelden te mogen ontvangen van Sagapo.

Sagapo de dolfijn van Griekenland.net

Sagapo de dolfijn van Griekenland.net