5 gezellige vakantiebestemmingen op Kefalonia

24 juli 2018 Bas Wanrooij

5 gezellige vakantiebestemmingen op Kefalonia in GriekenlandKefalonia is het grootste Ionische eiland en tevens het dunst bevolkte eiland van deze archipel. Ook het aantal toeristen dat het eiland jaarlijks bezoekt is lang niet zo hoog, zoals bij Corfu. Verdeeld over Cephalonia liggen de vakantiebestemmingen. Van mooie kleine kustplaatsjes tot gezellige badplaatsen. We hebben vijf gezellige vakantiebestemmingen op Kefalonia voor je op een rijtje gezet.

1.Fiskardo – is niet alleen één van de mooiste kustplaatsjes van Kefalonia, maar ook de gezelligste. In Fiskardo loopt de boulevard langs de haven met zeil- en vissersboten en staan de stoelen en tafeltjes van de terrassen tot aan de zee. De pasteltinten van de karakteristieke woningen sieren hier de kustlijn en geven de vakantiebestemming een fraai en pittoresk aanzicht.

2. Lassi – is de drukste en populairste vakantiebestemming op Kefalonia. Het ligt niet ver van de luchthaven en hoofdstad Argostoli. In Lassi vind je mooie en georganiseerde stranden en langs de doorgaande weg is het gezellig met tavernes, restaurants, bars en winkeltjes.

3. Skala – is een populaire vakantiebestemming aan de zuidoostkust van Kefalonia. Het fraaie en lange zandstrand is de grote trekpleister van Skala. Het centrum van het kustplaatsje is gezellig en ook langs het strand vind je de nodige accommodaties, beach clubs, restaurants en tavernes.

5 gezellige vakantiebestemmingen op Kefalonia Fiskardo4. Agia Efimia – is een vakantiebestemming centraal op het eiland. Het havenplaatsje Agia Efimia heeft een boulevard en een tip om hier een motorbootje te huren en de fraaie kust te gaan ontdekken. In de baai dobberen de zeilboten en op een paar kilometer afstand liggen de bezienswaardigheden van Melissani en Drogarati.

5. Assos – is een klein maar heel fraai dorp aan de noordwestkust van Kefalonia. Assos is pittoresk en het kleine centrum is bovendien gezellig met knusse terrasjes en tavernes. Vanaf het terras kun je genieten van het uitzicht op de huizen, geverfd in pasteltinten, en de 50 tinten blauw en groen van het zeewater.