Top 10 Griekse eilanden

28 juli 2018

Top 10 Griekse eilanden KretaEen top 10 Griekse eilanden kun je samenstellen op basis van verschillende criteria. Wij hebben ervoor gekozen om de 10 eilanden van Griekenland te publiceren, die door Nederlanders de afgelopen jaren het meest zijn bezocht. De Griekse eilanden met jaarlijks het meeste Nederlandse toeristen. De top 5 Griekse eilanden krijgt 75% van het totaal aantal Nederlandse toeristen naar Griekenland op bezoek.

Anno 2018 kun je naar 14 vliegvelden op Griekse eilanden rechtstreeks vliegen vanuit Nederland. Lefkas, bereikbaar via de luchthaven bij Preveza, en Thassos, bereikbaar via het vliegveld van Kavala, zijn hierin niet meegerekend. Chios wordt momenteel niet meer aangevlogen door Transavia. Bekijk onze top 10 Griekse eilanden en kom alvast in de vakantiestemming.

1 Kreta – is niet alleen het grootste Griekse eiland, maar ook het meest bezochte Griekse eiland door Nederlanders voor vakantie. Kreta heeft met Chania en Heraklion twee vliegvelden waar je vanaf Schiphol en Eindhoven van april tot en met oktober rechtstreeks op kunt vliegen. Gemiddeld gaat 30% van alle Nederlanders, die met het vliegtuig naar Griekenland op vakantie gaat, naar het Griekse eiland Kreta. Het staat dan ook op nummer één in onze top 10.

2 Kos – is bij Nederlanders populair voor vakanties. Niet alleen is Kos een fietsbestemming, maar ook trekt het toeristen door de gezelligheid van Kos-stad en andere badplaatsen. Het eiland heeft in Psalidi, Tigaki en Kardamena legio luxe resorts en in en rondom het centrum van de hoofdstad hotels en appartementen. Kos staat op nummer twee in de top 10 Griekse eilanden.

Top 10 Griekse eilanden Rhodos3 Rhodos – is het meest zon zekere Griekse eiland en niet alleen de bestemmingen Ixia en Ialyssos nabij Rhodos-stad zijn populair, maar juist de oostkust wordt meer en meer bezocht. Faliraki is de drukste badplaats op Rhodos en Lindos en kustplaatsjes hier in de omgeving zijn in trek. De zee is hier wat rustiger en de stranden zijn eindeloos.

4 Zakynthos – is momenteel het populairste eiland van de Ionische archipel voor vakanties bij Nederlandse toeristen. Zakynthos is Corfu gepasseerd en heeft met Shipwreck beach en de Caretta Caretta zeeschildpadden twee toeristische trekpleisters. Het noorden is rustiger en heeft zeer fraaie villa’s, gebouwd volgens lokale architectuur.

5 Corfu – is al decennia lang een populaire Griekse vakantiebestemming. De film “For your eyes only” van James Bond is hier gedeeltelijk opgenomen. Kerkyra, de hoofdstad van Corfu, kan altijd en bruist zowel overdag, ’s avonds als ’s nachts. Het groene karakter trekt wandelaars en natuurliefhebbers. Mede door de relatief korte vliegduur is Corfu populair bij Nederlandse gezinnen voor vakanties.

6 Samos – is met name bij Nederlandse toeristen een populair Grieks eiland. Bijna 20% van alle buitenlandse toeristen op Samos is afkomstig uit Nederland. Hier zijn Kokkari, Pythagorion en Votsalakia de drukste badplaatsen. Ook Duitsers en Zweden gaan graag naar Samos op vakantie.

7 Kefalonia – is een opkomende Griekse vakantiebestemming en het grootste eiland van de Ionische archipel. Op Kefalonia is op veel plaatsen nog geen massatoerisme te ontdekken en kun je genieten van de vele schitterende baaien en stranden. Lassi en Skala zijn de drukste badplaatsen op dit Griekse eiland.

Top 10 Griekse eilanden Zakynthos8 Lesbos – is het Griekse eiland waar de meeste toeristen uit Nederland komen. Ongeveer 35% van het totaal aantal buitenlandse vakantiegangers op Lesbos komt uit Nederland. Molyvos, Petra en Skala Kalloni zijn bekende badplaatsen op het op twee na grootste eiland van Griekenland.

9 Karpathos – is ook een Grieks eiland waar relatief veel Nederlanders vakantie vieren. Meer dan 10% van het totaal aantal buitenlandse toeristen op Karpathos komt uit Nederland. Voornamelijk Italianen, Oostenrijkers en Denen reizen graag af naar het eiland van de Dodekanesos voor een zonvakantie.

10 Santorini – is een vrij klein Grieks eiland, maar trekt veel toeristen aan. Britten en Italianen vliegen hier het meest naartoe. Vanaf de vele cruiseschepen die Santorini aandoen komen voornamelijk Amerikanen en Chinezen. De zonsondergang bij Oia is prachtig en het uitzicht vanaf de kraterrand is uniek.