Griekenland.net adopteert dolfijn

18 januari 2018 Bas Wanrooij

Griekenland.net adopteert dolfijnOp de Vakantiebeurs in Utrecht heeft Griekenland.net met haar Metaxa-proeverij geld ingezameld voor het Ionian Dolphin Project (IDP) van Tethys Research Institute uit Italië. Zij beschermen dolfijnsoorten, die langs de kusten in de Ionische leven. Hun werkzaamheden worden primair uitgevoerd in twee gebieden, welke verschillend zijn qua milieu en leefomstandigheden. Het zijn de Amracia Golf en de Archipelago Inner Ionian Sea. Vervuiling door mensen speelt in beide leefgebieden helaas een grote rol. In totaal is er € 1.174,- opgehaald met deze fundraiser en Tethys zal het grootste gedeelte van het bedrag gebruiken voor een nieuwe SLR digitale camera om de populatie dolfijnen goed te kunnen fotograferen. Griekenland.net adopteert de eerste dolfijn die nieuw wordt geregistreerd door het IDP in 2018 en zal de naam “sagapo” krijgen (Grieks voor “ik hou van jou”).

In de Ambracia Golf, bij het eiland Lefkas, komt de tuimelaar als enige walvisachtige soort voor, terwijl tuimelaars, gewone dolfijnen en gestreepte dolfijnen leven in de binnenste Ionische Zee. Het Ionian Dolphin Project is in 1991 gestart in de binnenste Ionische Zee en sinds 2001 ook operationeel in de Ambracia Golf. Vrijwilligers leveren goed werk in het IDP inwoners wetenschap programma in dit specifieke gedeelte van Griekenland. Het leven van de dolfijnen staat hier onder druk door aantasting van het natuurlijk leefgebied en overbevissing.

Griekenland.net voor promotie van Griekenland

Op de stand van Griekenland.net hebben duizenden bezoekers van de Vakantiebeurs in Utrecht tips gekregen voor hun volgende vakantie naar Griekenland. Niet alleen vragen waar men op vakantie zou kunnen gaan werden beantwoord, maar ook was er veel interesse om meerdere bestemmingen met elkaar te combineren tijdens één vakantie. Griekenland.net heeft Griekenland als een bestemming voor het hele jaar door gepromoot. In de winter zijn er rechtstreekse vluchten vanaf Amsterdam naar Athene en Thessaloniki. In februari 2018 start Transavia bovendien al met vluchten naar Heraklion op Kreta. (foto: copyrights Joan Gonzalvo Tethys)