Hilton opent eerste hotel op Kreta in 2021

18 december 2020 Bas Wanrooij

Hilton opent eerste hotel op Kreta in 2021Het eerste Hilton hotel op Kreta opent in 2021 haar deuren. In de plaats Panormos, op 20 kilometer van Rethymnon, staat het Hilton The Royal Senses Resort Crete. Dit nieuwe resort heeft 179 verschillende kamers met uitzicht op zee, een eigen jachthaven en een eigen strand. De architectuur van dit hotel is volgens het luxe en eigentijdse Hilton label ‘Curio Collection‘. In hoofdstad Athene vind je Hilton Athens, het tot nu toe enige hotel van de beroemde keten in Griekenland.

The Royal Senses Resort Crete opent in Panormos

De opening van het hotel staat gepland voor april 2021 en je vindt The Royal Sense Resort Crete fraai tegen berghellingen gelegen. Het Cretamos restaurant oogt als een traditionele Kretenzer taverne en de recepten voor gerechten zouden zo door een lokale ‘yiayia’ zijn gemaakt. De wijnkelder is één van de grootste van restaurants op het Griekse eiland en gasten kunnen hier veelal Kretenzer en andere Griekse wijnen proeven. Net als een Grieks dorp heeft het Hilton resort ook eigen Plateia, waar regelmatig pop-up markten worden georganiseerd. Tevens is er een Kretenzer Spa en in het Aqua Park kunnen jong en oud met elk plezier maken.

De ligging van het resort is gunstig aan de noordkust met de gezellige stad Rethymnon op slechts 15 minuten rijden en bezienswaardigheden als de Melidoni grot en het Arkadi klooster in de omgeving.