Sunweb favoriet voor vakanties naar Griekenland

1 augustus 2014 Bas Wanrooij
Favoriet voor vakanties naar Griekenland

Chalkidiki nieuwe bestemming Sunweb Griekenland

Afgelopen maanden is er flink gestemd op de poll van Griekenland.net “Met wie ga je naar Griekenland op vakantie?”. In totaal hebben 3.270 bezoekers een stem uitgebracht op hun favoriete reisorganisatie of manier van reizen naar Griekenland. Dat is flink meer ten opzichte van de 1.200 stemmen vorig jaar. Dit jaar is Sunweb favoriet en kreeg 22,3% van de stemmen. Opvallend is dat Neckermann, in 2012 nog nummer vier in de lijst (10,4%), dit jaar slechts 6,5% van de stemmen krijgt en terug te vinden is op de zevende plaats.

Zelf samenstellen van reis naar Griekenland groeit verder

De afgelopen vier jaar was Griekenland specialist Ross Holidays de absolute winnaar en kreeg in 2013 nog 26% van het totaal aantal stemmen. In deze editie is Ross op de tweede plaats geëindigd en is favoriet bij 16,3% van de stemmers. Vorig jaar gaf 15,0% al de voorkeur voor het zelf samenstellen van een vakantie naar Griekenland, dit jaar steeg dit percentage door naar 16,2%. Arke (10,3%) en Jiba (8,4%) zijn respectievelijk de nummer vier en vijf in het onderzoek. Andere reisorganisaties waarop men kon stemmen waren Corendon, Neckermann en Eliza was here. Slechts 3,5% koos voor een andere reisorganisatie en 3,6% voor een kleinschalige specialist naar Griekenland.

Meer vakantiebestemmingen in Griekenland

Ook dit jaar zijn er weer meer vakantiebestemmingen in Griekenland beschikbaar met een pakketreis. Sunweb en Jiba bieden het veelzijdige Chalkidiki aan en Ross Holidays biedt dit jaar voor het eerst reizen aan naar o.a. het ongerepte eiland Evia. Aan de andere kant zijn er ook vakantiebestemmingen in Griekenland die minder worden aangeboden. Mykonos, ook wel het Ibiza van Griekenland genoemd, wordt als pakketreis alleen nog door Arke aangeboden.