Corfu meest toonaangevende strandbestemming Europa

4 augustus 2014
Corfu wint World Travel Award beste strand bestemming 2014

Corfu beste strandbestemming “World Travel Award”

Het Griekse eiland Corfu is gisteren tijdens de uitreikingen van de World Travel Awards 2014 gekozen tot meest toonaangevende strandbestemming van Europa. Het jaarlijkse evenement, ook wel de Oscar’s van de reiswereld genoemd, vond dit jaar voor de 21e keer plaats en werd georganiseerd vanuit het Divani Apollon Palace & Thalasso hotel in Vouliagmeni aan de kust bij Athene. Griekenland won gisteren maar liefst acht World Travel Awards in verschillende categorieën.

Corfu is de strandbestemming van Europa

Dat Corfu de award voor meest toonaangevende strandbestemming van Europa in ontvangst mocht nemen zal voor velen een verrassing zijn geweest. Voor toeristen die hier op vakantie zijn geweest wellicht niet. Zij hebben de prachtige stranden van het eiland met eigen ogen gezien en kunnen genieten van de pittoreske baaitjes.

Elk jaar behoort Corfu tot de meest belangrijke leveranciers in het aantal Blue Flag Beaches van Griekenland en Paleokastritsa staat dit jaar in de top 15 van de mooiste stranden van Europa van Tripadvisor. Corfu liet de andere genomineerden voor deze World Travel Award Formentera in Spanje, de Algarve in Portugal, Cannes in Frankrijk, Costa Smeralda op Sardinië in Italië en Oludeniz in Turkije achter zich.

Akropolis meest toonaangevende toeristische attractie van Europa

Akropolis wint World Travel Award 2014

Akropolis toonaangevende toeristische attractie Europa

De Akropolis in het centrum van Athene werd dit jaar gekozen tot meest toonaangevende toeristische attractie van Europa. De archeologische bezienswaardigheid van Griekenland liet hiermee La Sagrada Familia in Barcelona, de Eiffeltoren in Parijs, het EDF Energy London Eye en het Colosseum in Rome achter zich.

Wie denkt dat de Akropolis alleen bestaat uit de Parthenon tempel komt bedrogen uit. Deze tempel is natuurlijk wel het gezicht van de Akropolis, maar er is hier veel meer te zien. Op de Akropolis mag je zeker het Erechtheion, de tempel van Athena Nike, het theater van Dionysus en het Odeon van Herodus Atticus niet missen. Net naast het Akropolis rotsplateau vind je het “nieuwe” indrukwekkende Akropolis museum.

Griekenland wint acht World Travel Awards

In totaal heeft Griekenland dit jaar acht World Travel Awards gewonnen. Porto Zante villa’s en spa op Zakynthos won de awards voor meest toonaangevende luxe strand villa’s van Europa en in de categorie hotel met privé strand van Europa. Het Grand Resort Lagonissi won de World Travel Award voor meest toonaangevend vergader-en conferentiecentrum van Europa en Aegean Airlines voor meest toonaangevende regionale luchtvaartmaatschappij van Europa. Het Divani Apollon Palace & Thalasso won de award voor meest toonaangevende Spa resort van Europa en het luxe Costa Navarino voor verantwoord en duurzaam toerisme.