Zakynthos en Kos meer toeristen in mei

30 juni 2017 Bas Wanrooij
Zakynthos en mei meer toeristen in mei

Zakynthos en Kos meer toeristen – Griekenland in trek

In de maand mei zijn dit jaar 6,6% meer toeristen aangekomen op de internationale luchthavens in Griekenland ten opzichte van vorig jaar (bron: SETE Intelligence). April liet eerder al mooie groeicijfers zien voor Griekenland en de toename van het aantal vakantiegangers zet dus verder voort.

De Griekse vakantiebestemmingen in het oosten van het land als Kos en Lesbos zijn op de weg terug. Zakynthos realiseerde procentueel gezien de grootste groei van alle Griekse vliegvelden in mei 2017.

Zakynthos en Kos grootste stijgers in mei

Zakynthos is populair als vakantiebestemming en zag in mei 23,1% meer toeristen aankomen op het vliegveld in de buurt van Zakynthos-stad en Kalamaki. Veel Britten, maar ook Duitsers en Neerlanders reisden af naar het Ionische eiland voor een zonvakantie in mei. Kos lijkt op de weg terug als populaire Griekse vakantiebestemming en verwelkomde in mei liefst 18,5% meer buitenlandse toeristen op de internationale luchthaven. Het relatief kleine vliegveld van Kavala, voor het eiland Thassos, staat met een groeipercentage van 16,3% in mei op de derde plaats. Lefkas (+14,2%) en Lesbos (+12,9%) vullen de top vijf verder aan.

Ook over de weg en over zee meer vakantiepubliek

Vanuit Bulgarije en Macedonië (Fyrom) kwamen in mei meer toeristen met de auto naar Griekenland toe. In totaal steeg het aantal vakantiegangers wat met de auto naar Griekenland op vakantie ging in de vijfde maand van het jaar met 11,5%. Ook met de veerboten vanuit Italië kwamen meer toeristen naar Griekenland (+4,6%). De betreffende veerdiensten kwamen voornamelijk uit Brindisi, Bari, Ancona en Venetië naar de Griekse havenplaatsen Igoumenitsa en Patras.