Snelweg Kefalonia bij Myrtos beach gereed

4 juli 2017 Bas Wanrooij
Snelweg Kefalonia bij Myrtos beach gereed

Uitzicht Myrtos beach vanaf Harakas brug

In januari 2014 werd het Griekse eiland Kefalonia opgeschrikt door een zware aardbeving met een kracht van 6.1 op de schaal van Richter. De aardbeving richtte destijds in de winter behoorlijke schade aan woningen en wegen. Een deel van de doorgaande kustweg van noord naar zuid was volledig verwoest.

Na drieeneenhalf jaar hard werd is de nieuwe weg gereed en in deze week officieel in gebruik genomen. Voor toeristen die naar Kefalonia op vakantie gaan deze zomer een aangenaam nieuwtje.

Harakas brug bij het beroemde Myrtos beach

Het project wordt ook wel de “Harakas brug” genoemd en is gerealiseerd langs een schitterend uitzichtpunt op Myrtos beach. De afgelopen jaren was één van de mooiste stranden van Griekenland alleen van bovenaf te bewonderen vanaf de zuidkant. Nu is het witte zandstrand ook weer hoog vanaf de noordzijde te bezichtigen.

De Harakas brug zorgt ervoor dat de reistijd van het internationale vliegveld en hoofdstad Argostoli naar het pittoreske Assos en Fiskardo een stuk korter is geworden. Tijdens je vakantie op Kefalonia zijn de dagtochten vanuit badplaatsen in het zuiden als Lassi en Lixouri naar het noorden weer goed in een dag te doen. Men verwacht dat de gemiddelde reistijd per rit van en naar het noorden met meer dan 30 minuten is verkort. Het project is gerealiseerd door een samenwerking van de regio van Ionische eilanden en de Europese Unie.