Zwemwater Griekenland topkwaliteit

26 oktober 2016 Bas Wanrooij
Zwemwater Griekenland van uitstekende kwaliteit

Zwemwater Griekenland – uitstekende kwaliteit zee

Het Griekse ministerie van milieu en energie zorgt voor controle van het Griekse zeewater bij badplaatsen en langs kusten in Griekenland. Elk jaar van juni tot en met oktober wordt de kwaliteit van het zwemwater in zee gemeten op meer dan 1.500 plaatsen. Liefst 99,4% van al het zwemwater langs de Griekse kust is van uitstekende kwaliteit (klasse 1). Het zwemwater bij alle badplaatsen in Griekenland is van “goede” of “uitstekende” kwaliteit. Nergens werd een onvoldoende genoteerd. Zwemmen in zee tijdens je vakantie in Griekenland is dus een zeer goede mogelijkheid.

Zwemwater 1.542 kustplaatsen Griekenland gemeten

Volgens de voorschriften wordt de kwaliteit van het zwemwater in Griekenland op alle locaties meer dan zes keer gemeten tussen juni en oktober. Van de 1.542 meetpunten zijn er in 2015 liefst 1.508 opgenomen in het rapport. De 34 nieuwe meetpunten hadden vorig jaar nog te weinig meetmomenten, minder dan zes, om zich te kunnen kwalificeren.

Op de Ionische eilanden zijn in 2015 op 146 plaatsen metingen verricht, rondom Kreta op 157 plaatsen, op de Egeïsche eilanden op 374 plaatsen en op 831 verschillende plaatsen aan de kust op het Griekse vasteland. In totaal kregen 1.499 zwemgebieden dus het predikaat “uitstekend” en werden negen locaties met “goed” beoordeeld vorig jaar in Griekenland.