Kreta, Mykonos en Santorini in de prijzen

22 oktober 2016 Bas Wanrooij
Kreta, Mykonos en Santorini in de prijzen

Kreta, Mykonos en Santorini in de prijzen – baai Kreta

Het Amerikaanse Condé Nast Traveller magazine organiseerde dit jaar voor de 29e keer haar Reader’s Choice Awards. Liefst 300.000 reizigers, een recordaantal, brachten dit jaar hun stem en plaatsten bovendien meer dan 75.000 toelichtingen en beoordelingen.

Net als in voorgaande edities zijn verschillende Griekse eilanden, hotels en resorts in de prijzen gevallen. Een mooie opsteker voor Griekenland als vakantieland.

Kreta, Mykonos en Santorini bij beste eiland ter wereld

In de top 25 van beste eilanden ter wereld in 2016 vinden we drie Griekse noteringen terug in de lijst. Op de negende plaats kozen de lezers dit jaar voor het Griekse eiland Kreta. Het zuidelijkste en grootste eiland van Griekenland bleef hiermee de andere Griekse eilanden Mykonos (11) en Santorini (17) voor dit jaar. Het tropische eiland Boracay op de Filippijnen mag zich een jaar lang het beste eiland ter wereld noemen.

Beste hotels van Griekenland op Santorini

In de top 50 van beste hotels ter wereld scoort Santorini met drie noteringen het beste van Griekenland. Het Canaves hotels in Oia aan de caldera mag zich volgende de lezers van Condé Nast Traveller dit jaar wederom het beste hotel van Griekenland noemen. In de lijst met 50 beste hotels ter wereld staat Canaves op de 12e plaats. Ook het het Chromata Hotel (17) en het Kirini Suites & Spa (32) op Santorini vinden we hierin terug. Namens Kos pronkt het Aktis Art Hotel met een notering in deze inmiddels prestigieuze lijst.