Hotels

  Zoek je een hotel in Griekenland? Wat zijn de mogelijkheden voor hotels in Griekenland, zijn ze groen, hoeveel sterren hebben deze hotels en waar kun je ze vinden in het vakantieland. Toerisme is in Griekenland belangrijk en ook goed ontwikkeld. Veel kleinere hotels zijn familie-eigendom en hier geniet je van de gastvrijheid van de Grieken. Vaak minder luxueus, maar des te leuker om te gaan logeren. Je komt in contact met de lokale bevolking en krijgt de tips van de hoteleigenaren en hun familie om de omgeving te ontdekken. De tips van locals waarmee je je even waant in het dagelijks leven van de bestemming.

  All inclusive hotels Griekenland

  Niet echt een accommodatie voor de echte Griekenlandliefhebber, maar ze zijn er wel in Griekenland de all inclusieve hotels. Meestal grootschalige hotels met vier of vijf sterren en gelegen op de populaire Griekse eilanden als Kreta, Rhodos, Kos en Corfu. De Griekse hotelketen Mitsis geeft de all inclusieve formule nog een Grieks tintje. De maaltijden, drie keer per dag, zijn grotendeels gebaseerd op de Griekse keuken en worden bereid met lokale producten. Zo kun je toch nog een beetje Grieks proeven tijdens je vakantie in een all inclusieve hotel in Griekenland. Voor de lokale ondernemers in de dorpjes in de buurt economisch niet de beste optie.

  Groene hotels Griekse eilanden en vasteland

  Ze komen er steeds meer op de Griekse eilanden en het vasteland: groene hotels. Ook de Grieken gaan meer en meer kijken naar duurzame oplossingen voor het toerisme en daarbij het beschermen van de omgeving van hun hotels. Denk aan zonne-energie, Griekenland heeft de meeste uren zon per jaar van de EU landen, maar ook aan het beschermen van de natuur op de vakantiebestemming en rondom het hotel.

  Kleinschalige hotels in Griekenland

  Kleinschalige hotels vind je eigenlijk in het hele land. Mogelijkheden genoeg in Griekenland voor een voordelige of een verblijf op een unieke locatie in het land. Soms ver weg van het massatoerisme en een droom voor de echte Griekofiel. Zo kom je in dorpjes hoog in de bergen of afgelegen met uitzicht op een pittoreske baai. Ervaar het echte Griekenland.

  Drie, vier of vijf sterren hotels

  De meeste hotels in Griekenland zijn drie sterren accommodaties. Maar vier en ook vijf sterren hotels zijn ook gemakkelijk te vinden en te boeken. Niet altijd direct een grote internationale hotelketen, maar ook lokale professionele ondernemers bieden luxe hotels aan en kleinschalig. Op Mykonos en Santorini vind je veel unieke en luxe hotels, maar ook Lindos en Ixia op Rhodos en Elounda op Kreta zijn vakantiebestemmingen met veel vijf sterren hotels en resorts.

  Zoek aanbiedingen all inclusive hotel Griekenland

  Meer Griekenland aanbiedingen