Loutraki

Loutraki is een stad aan de kust in de streek Peloponnesos. Het heeft 16.000 inwoners en de natuurlijke spa is de grote trekpleister van deze vakantiebestemming. De afstand vanaf Athene bedraagt 80 kilometer en de kustplaats is gemakkelijk bereikbaar via de snelweg. Langs het kiezelstrand ligt de boulevard met hotels, restaurants en tavernes. Parallel van deze boulevard loopt enkele tientallen meters landinwaarts de doorlopende weg met de nodige winkels en (luxe) hotels.

Loutraki in Griekenland heeft een natuurlijke spa en fraaie stranden

Thermae is de oude naam van Loutraki en legt direct de link met het therapeutische mineraal water dat hier uit de grond komt. Niet alleen de Loutraki Thermal Spa maakt hier gebruik van, maar ook de helende bron. Deze bron is gelegen aan de noordzijde van de stad en het water met een constante temperatuur van 31 C loopt hier de zee in. Op deze plaats wordt dan ook in de wintermaanden gewoon in de zee gezwommen. Niet ver van de helende bron, welke overdag te bezoeken is, ligt de Loutraki waterfall. Niet alleen de waterval is hier een trekpleister, maar je hebt bovendien hiervandaan een prachtig uitzicht op de kustplaats en verderop de stad Korinthe.

Het stadsstrand is georganiseerd met ligbedden en parasols. De mooiere stranden liggen op het schiereiland naar het noorden en noordwesten. Zo heeft het Vouliagmenis meer een langgerekt strand met kraakhelder zeewater en bomen op en langs het strand voor natuurlijke schaduw. Aan de westkant van het meer vind je verschillende beach bars als Ypanema. De blauwwitte Agios Nikolaos kapel siert hier de kustlijn. Andere fraaie stranden zijn Milokopi beach, Skalosias beach en Sterna beach.

Bezienswaardig in Loutraki zijn de kloosters in de bergen. Bezoek het Moni Osios Patapios klooster hoog in de bergen met een spectaculair uitzicht, maar ook het lager gelegen Profitis Ilias klooster is een bezoekje waard tijdens je vakantie in Loutraki. Het Kanaal van Korinthe is een andere bezienswaardigheid op een paar kilometer afstand en vergeet de archeologische Heraion tempel niet om te gaan bezichtigen.

Peloponnesos foto album

Loutraki tips

Heraion tempel bij Loutraki

Tempel van Heraion in Loutraki

Als je in Loutraki op vakantie bent is een bezoek aan de lokale Thermal Spa een tip. Hier komen de beste sporters uit Griekenland en ook uit andere landen in Europa voor behandelingen. Het water uit de natuurlijke bron heeft een helende werking en elke dag een bekertje hiervan drinken zou ons gezonder moeten maken. Voor je gebruik mag maken van deze natuurlijke spa krijg je een kort gesprek met een arts en word je bloeddruk gemeten.

Het Kanaal van Korinthe ligt op een paar kilometer rijden van Loutraki en is een andere tip tijdens je verblijf hier. Vanaf de kant bij Diolkos (Posidonia) kijk je vanaf zeeniveau het kanaal in. Bijzonder is hier de verkeersbrug die de zee inzakt als er een boot het kanaal in gaat varen. Vanaf de Korinth bridge (Brug van Korinthe) heb je een mooi uitzicht op het kanaal van bovenaf.

Meer Griekenland aanbiedingen


Loutraki bezienswaardigheden

Loutraki thermal spa

Loutraki spa in Griekenland mineraal water

Niet alleen de tempel van Heraion is bezienswaardig, maar ook andere archeologische bezienswaardigheden als het oude Korinthe, de tempel van Zeus in Nemea en het Epidaurus amfitheater. Loutraki heeft een centrale ligging en je kunt met een huurauto eenvoudig en snel naar de eerder genoemde archeologische trekpleisters rijden.

De tempel van Heraion is vrij toegankelijk en de toegang is gratis. Het ligt bovendien dichtbij de Melagavi vuurtoren. Hier vandaan heb je bij helder weer een prachtig uitzicht op zowel het noorden van de Peloponnesos als het zuiden van Centraal Griekenland met bergdorpen als Arachova.