Diaporos eiland

  Diaporos-eiland ligt voor de kust bij Vourvourou aan de noordoostkust van Chalkidiki. Het is praktisch onbewoond, al kun je hier in de zomer wel enkele villa’s huren. In de lengte is het Griekse eiland ongeveer drie kilometer en het breedste punt is anderhalve kilometer. Onze tip is om in Vourvourou een kleine motorboot te huren en een dagje bij Diaporos eiland stranden en afgelegen baaien te gaan ontdekken. Neem wat eten en drinken mee en je hebt een heerlijke, unieke zomerdag op zee tijdens je vakantie. Dit eiland behoort samen met acht andere eilandjes, zoals Peristera en Kalogria, tot een kleine archipel van Sithonia.

  Diaporos eiland is een exotisch stukje Griekenland bij Sithonia

  Bezienswaardig op of rondom Diaporos is Myrsini beach. Dit is een wit zandstrand, vandaar de bijnaam ‘white beach’, en ligt aan de oostzijde van het eilandje. Ook de ‘Blue lagoon’ met kraakhelder turquoise zeewater is een bezienswaardigheid hier. Het ligt ook langs de oostkust tussen Diaporos en Agios Isidoros in. Tevens is dit hele gebied een aanrader om te gaan snorkelen. Door de veelal rotsachtige kust valt hier onderwater genoeg te zien.

  Op Peristeri, een eilandje ten noordwesten van Diaporos, is het strand wat het eiland met een rotspartij in zee verbindt mooi. Ook hier kun je met een kleine motorboot voor anker gaan en even gaan zwemmen of snorkelen. Als je geluk hebt kun je in de baai van Vourvourou dolfijnen zien zwemmen. Ze zwemmen hier vaak rond op zoek naar eten. Tip is om hier een bootje te huren bij Porto Azzuro bootverhuur.

  Chalkidiki foto album

  Meer Griekenland aanbiedingen