Hanioti

Hanioti is net als Pefkochori en Kallithea een drukke en populaire vakantiebestemming op Kassandra. Een echte badplaats met alle voorzieningen voor de moderne toerist. De kustplaats ligt op 100 kilometer ten zuiden van Thessaloniki en 64 kilometer van Polygyros. Vanaf de hoofdweg naar het strand ligt het toeristische gedeelte, het oude gedeelte van het stadje ligt aan de andere kant van de hoofdweg.

Hanioti wordt ook wel de vakantiebestemming van Chalkidiki genoemd

De meeste toeristen zoeken vertier in het nieuwe gedeelte van Hanioti. Langs de weg naar het strand vind je veel restaurants, taveernes, supermarkten, bars, clubs en souvenirwinkels. Op het centrale plein is het ’s avonds en ’s nachts gezellig druk. Verder doorlopen naar zee kom je de kerk Agios Georgios tegen en eigenlijk de enige bezienswaardigheid van Hanioti. Tussen de smalle boulevard en de kerk loopt een groene strook met gras en de nodige palmbomen. Een soort park met houten bankjes.

Het strand van Hanioti is een langgerekt zandstrand en overal georganiseerd. Houten parasols staan vast op het strand met ligbedden. Vanaf de iets hoger gelegen wandelboulevard kijk je over de parasols heen uit over zee en kun je op veel plaatsen via een stenen trap het strand op. Hotels en appartementen in Hanioti vind je zowel langs de hoofdweg, langs de wandelboulevard en het strand en in en rondom het centrum. De accommodaties variëren van eenvoudig tot zeer luxe vijf sterren resorts.

Chalkidiki foto album

Hanioti tips

Hanioti Halkidiki groene zone

Groene zone bij zee in Hanioti

Hanioti heeft groene zones en hier vind je de rust in deze drukke badplaats. Vooral de groene zone langs de wandelboulevard bij de kerk is een mooi stukje en doet je denken aan een park met uitzicht over zee. Op het centrale plein is ook en parkje, waar je kunt zitten.

Bezienswaardigheden heeft Hanioti niet echt. De eerder genoemde kerk is een bezoekje waard. Richting Polychrono, op een paar kilometer rijden, is de schildpaddenvijver met Testudinata zoetwaterschildpadden leuk om te bezoeken.

Meer Griekenland aanbiedingen


Hanioti stranden

Kerk in Hanioti op Chalkidiki

Kerk bij het strand in Hanioti

De stranden van Hanioti zijn goed en eigenlijk overal zandstranden. Langs de wandelboulevard is het strand zeer goed georganiseerd en vijf tot 10 meter breed. De zeebodem is ook bedekt met zand en loopt geleidelijk af. Het strand voor het luxe Grecotel Pella Beach heeft een Blue Flag (blauwe vlag) en wordt goed onderhouden. Ondanks dat het strand voor het resort ligt is het voor iedereen toegankelijk. Er is hier altijd een lifeguard aanwezig en er staan meerdere douches langs het strand.

Watersporten kun je op meerdere plaatsen beoefenen. Van waterskiën tot paragliden en van waterfietsen tot jetskiën. Ligbedden en parasols zijn overal te huur.