Pefkohori

Pefkohori, ook wel Pefkochori genoemd, is een drukke badplaats aan de oostkust van Kassandra op Chalkidiki. De vakantiebestemming ligt op vier kilometer van Hanioti en 105 kilometer van Thessaloniki. Het is een populaire vakantiestek, heeft een interessant oud gedeelte en een klein haventje. De naam dankt het dorp aan het naaldbomenbos (pine forest) wat in het Grieks pefko betekent.

Pefkohori is een veelzijdige vakantiebestemming op Kassandra Chalkidiki

Het nieuwe gedeelte is het toeristische gedeelte en alles straalt hier vakantie uit. Hotels en appartementen in overvloed en van eenvoudig tot luxe. Als je vanaf de hoofdweg naar zee loopt of het haventje kom je genoeg restaurants, taveernes, supermarkten, souvenirshops en bars tegen. In Pefkohori hoef je je tijdens je vakantie in ieder geval niet te vervelen.

Het oude gedeelte van Pefkochori is een stuk minder toeristisch. Een mooi gedeelte om doorheen te wandelen op zoek naar een traditionele Griekse taveerne. De rood met groene koepel van de grote kerk steekt al snel de kop op. Echter hier vlak achter vind je een kleinere kapel met op het pleintje hiervoor een terrasje.

Vanuit de haven, een lange pier, varen dagelijks cruises naar Sithonia. Ook vissersbootjes liggen in het haventje van Pefkohori. Hier start het zandstrand van de badplaats. Het strand van Pefkohori is en zandstrand en vrijwel overal goed georganiseerd.

Pefkohori tips

Maak een wandeling door het oude gedeelte van Pefkohori. Ontdek de grote kerk en hier vlak achter de kleine oude kapel. Wandel door de smalle oude steegjes en laat je verrassen door de kafénions met gezellige terrasjes en de neoklassieke huizen.

Meer Griekenland aanbiedingen


Pefkohori stranden

Het strand van Pefkohori is een mooi zandstrand. Overal staan parasols en ligbedden en er zijn genoeg mogelijkheden om te watersporten. Populair is het zandstrand van Golden Beach met beach bar op vijf kilometer rijden van de badplaats. Hier in de directe omgeving vind je nog meer schitterende stranden als die van Glarocavos, Kanapitsa en Xenia. De Cabana beach bar is hier een trekpleister.