Lagonisi

  Lagonisi is zonder twijfel één van de mooiste stranden van Chalkidiki en ligt in het noorden van het schiereiland Sithonia. Vanaf Nikiti is het negen kilometer rijden naar Lagonisi beach. Het ligt in een beschutte ondiepe baai met het eilandje Kalogria voor de kust. Langs de weg van Ormos Panagias naar Vourvourou ligt de afslag naar het zandstrand. Via een smalle asfaltweg kom je bij de fraaie baai of kun je naar de jachthaven aan de andere kant rijden.

  Lagonisi is één van de mooiste stranden van Chalkidiki Sithonia

  Het strand is bedekt met lichtgekleurd fijn zand en de zeebodem loopt zeer geleidelijk af. Bij Lagonisi is het zeewater kraakhelder en in de baai waait zelden wind. Langs het strand zorgen naaldbomen voor natuurlijke schaduw en verkoeling tijdens warme dagen in de zomervakantie. Het zwemwater is hier van uitstekende kwaliteit. Een ideaal strand voor families met (kleine) kinderen.

  Een groot gedeelte van Lagonisi is georganiseerd met strandstoelen en parasols en hoort bij de beach bar. In het weekend gaan de Grieken naar het strand, vanuit Thessaloniki, en is het een stuk drukker dan doordeweeks. Aan de noordzijde van het strand een klein resort waar je appartementen kunt huren met zeezicht. In het haventje zijn er mogelijkheden om een motorbootje te huren voor een dag. Je kunt dan naar het eiland Diaporos en haar fraaie stranden varen.

  Chalkidiki foto album

  Meer Griekenland aanbiedingen