Nikiti

Nikiti is een vakantiebestemming van Chalkidiki en ligt in het noorden van Sithonia. Vanaf Thessaloniki is het 98 kilometer naar Nikiti en vanaf de hoofdstad Polygyros 36 kilometer rijden. De weg ernaartoe is goed. Het is een langgerekte badplaats met meerdere stranden en baaien. De stad zelf heeft een oud en nieuw gedeelte en een grote jachthaven.

Nikiti heeft een schitterend zandstrand en een fraai oud gedeelte

De zandstranden zijn fraai en sommigen lang en breed. Nikiti beach, Kalogria beach, Koivios beach en Ag Giannis beach zijn echte trekpleisters voor de vele toeristen die hier in de zomer graag hun vakantie doorbrengen. Het oude gedeelte van de stad ligt wat meer landinwaarts en heeft traditionele huizen uit 1830 en smalle geplaveide straatjes. Het nieuwe en toeristische gedeelte van de badplaats ligt langs aan zee met boulevard en haven.

Op de laatste zondag van juli is de havenplaats het eindpunt van de jaarlijkse zwemwedstrijd. Zwemmers van over de hele wereld komen af op dit evenement om de baai van Toroni over te steken. ’s Morgens is de start in Kallithea op Kassandra en de finish is in de middag op het strand van Nikiti. Aansluitend  is hier een groot lokaal feest. Op 15 september wordt de lokale St. Nikiti geëerd met festiviteiten in de badplaats.

Bezienswaardigheden vind je voornamelijk in het oude gedeelte van Nikiti, maar zeker ook in de omgeving. Op een paar kilometer ten westen ligt bijvoorbeeld de archeologisch site Galipsos en in de stad zelf zijn er naast de fraaie architectuur ook genoeg kerkjes en een oude school.

Chalkidiki foto album

Nikiti interactieve kaart

Griekenland kaart

Nikiti tips

Maak een wandeling door het oude gedeelte van Nikiti. Het traditionele centrum is schitterend met authentieke stenen huizen van rond 1830, smalle straatjes, het pleintje met de fontein en de lokale taverne en het café. De kerk van St. Nikitas uit 1867 is een bezienswaardigheid, net zo als het gebouw van de oude school uit de 19e eeuw.

Te voet kun je een wandeling maken door de bergen naar Agios Nikolaos vanuit het oude gedeelte van Nikiti. Volg de wandelpaden over een afstand van zo’n drie kilometer. De wandeling terug is dezelfde afstand en via dezelfde route.

Een driedaags festival vindt jaarlijks plaats in Nikiti. Een traditioneel festival ter ere van de feestdag Nikitas Megalomartyras op 15 september. De heilige Nikiti wordt geëerd en interessant om mee te maken als je dan hier op vakantie bent.

Meer Griekenland aanbiedingen


Nikiti stranden

Het strand van Nikiti is goed georganiseerd. Op het strand parasols, strandbedden en de mogelijkheid voor watersporten. Het lange en brede zandstrand wordt afgewisseld door fraaie kleine baaitjes. Naar het zuiden loopt het strand eigenlijk over in dat van Agios Giannis. Ook een schitterend zandstrand. Andere stranden met kristalhelder zeewater in de directe omgeving zijn Kovios beach, Kalogria beach en Kastri beach.

Langs het strand liggen de meeste accommodaties aan kustweg. Bovendien vind je hier genoeg tavernes, bars, café’s en supermarktjes.