Nea Skioni

Nea Skioni is een kleine havenplaats op het schiereiland Kasandra van Chalkidiki. De vakantiebestemming ligt hier in het zuiden aan de westkust. Vanuit Hanioti ben je via een bergweg naar het klooster van Ioannis Rossos zo in de kustplaats. Andere optie is om de doorgaande hoofdweg te volgen langs Pefkochori, Hroussou en Loutra of vanuit Kallithea via Kassandria en Mola Kalyva.

Nea Skioni op Chalkidiki is gezellig en heeft een pittoresk haventje

In het haventje van Nea Skioni liggen de nodige vissersbootjes en ook zeilboten of grotere visserskotters. De kleine boulevard nodigt uit om te wandelen en gelijk zie je strand van de badplaats. Veel bezienswaardigheden zijn er niet in Nea Skioni. De kerk, die je ziet als je het dorp in komt rijden, is noemenswaardig en natuurlijk het haventje.

Nea Skioni heette eigenlijk “Tsaprani”. Oude restanten van dit stadje zijn nog steeds te bezichtigen. Tegenwoordig is het vissersplaatsje een moderne vakantiebestemming met hotels, appartementen, taveernes, ouzeri, supermarktjes en het pittoreske haventje. Toch heeft de vakantiebestemming haar traditionele Griekse dorpssfeer weten te behouden.

In het eerste weekend van augustus wordt in het dorp traditioneel het “sardines feest” georganiseerd. Het festival duurt drie dagen. Leuk om mee te maken tijdens je vakantie en bovendien erg lekker als je van sardines houdt.

Chalkidiki foto album

Nea Skioni vakantiebestemmingen

Nea Skioni strand en terras Chalkidiki

Nea Skioni strand en terras aan zee

De hotels en appartementen in Nea Skioni zijn niet op de massa gericht en veelal kleinschalig. Families zijn de eigenaar en zoals op meer plaatsen in Griekenland kun je hier vaak genieten van hun gastvrijheid.

Het strand van Nea Skioni is een zandstrand en deels georganiseerd. Verder naar het zuiden liggen mooiere stranden als die van Hrousso  en bij de camping van Possidi, iets ten noorden van Nea Skioni, ligt nog een mooi zandstrand.

Meer Griekenland aanbiedingen


Nea Skioni bezienswaardigheden

Nea Skioni kerk Chalkidiki

Kerk in Nea Skioni Chalkidiki

De echte bezienswaardigheden van Nea Skioni liggen in het oudere dorp Skioni drie kilometer ten zuiden van het vissersplaatsje. Hier liggen de ruïnes van het oude stadje en de kerk.

Drie kilometer ten noorden van Nea Skioni, langs de hoofdweg, kom je de kleine oude kerk Panagia Faneromeni tegen. Bezienswaardig zijn hier een icoon en verschillende schilderwerken.