Parthenonas

  Parthenonas is een bergdorp op schiereiland Sithonia op Chalkidiki. Het ligt op zeven kilometer van Neos Marmaras op 350 meter hoogte tegen de hellingen van berg Itamos (Dragoudeli). Je vindt hier authentieke tavernes en accommodaties voor een korte vakantie. Tip om een keer te gaan lunchen. Een mooi gebied om te wandelen met diverse uitgestippelde wandelroutes. Leuk om te bezoeken is de lokale olijfolieproducent Parthenon. Je passeert het winkeltje en de productieplaats als je vanaf Neos Marmaras naar Parthenonas gaat met de auto.

  Parthenonas is een bergdorp op Sithonia met prachtige wandelpaden

  Het bosrijke gebied bij Parthenonas op de berg Itamos is een beschermd Natura 2000 gebied. In 1970 werd het dorp door de inwoners verlaten en trok men naar de kustplaats Neos Marmaras toe. Later in 1985 heeft men besloten om het traditionele karakter van het dorp een nieuw leven in te blazen en te beschermen. Je kun het lokale folklore museum bezoeken in het kleine centrum om een goede indruk te krijgen hoe men hier vroeger leefde. In de maand juli vindt hier jaarlijks het Parthenon Film Festival van drie dagen plaats. Tijdens de coronapandemie hebben er geen filmfestivals plaatsgevonden.

  Er zijn 15 wandelroutes uitgezet met aanduidingen bij Parthenonas door Sithonia Trails. De wandelingen zijn van gemiddeld niveau en variƫren vier tot elf kilometer in lengte. Op 21 maart, op werelddag van het bos, eert men hier de natuur. Tijdens wandelingen kom je langs beekjes, passeer je ravijnen en wandel je door naaldboombossen.

  Chalkidiki foto album

  Meer Griekenland aanbiedingen