Sarti

Sarti is een vrij grote badplaats in het zuidoosten van Sithonia op Chalkidiki. De afstand naar de stad Thessaloniki bedraagt 140 kilometer, vanaf het vliegveld 135 kilometer, en de weg hierheen is goed. Het strand van de vakantiebestemming Ormos Sartis is zeer goed georganiseerd en lang en breed. Langs het strand loopt de boulevard (Platia) met taveernes, mini markets, souvenirwinkels, bars en restaurants. In de zomermaanden juli en augustus kan het in Sarti erg druk zijn.

Sarti heeft een groot en zeer goed georganiseerd zandstrand

De prijzen in Sarti zijn over het algemeen laag en het is een populaire vakantiestek voor jongeren en families uit Tsjechië, Servië, Bulgarije en Hongarije. Bezienswaardigheden zijn er niet specifiek, maar in de buurt van Sarti zijn nog andere zeer fraaie stranden te vinden als Platanitsi en Achlada beach. Je kunt een wandeling maken, 500 meter van het centrum, naar het Xenofontos klooster. Op 14 en 15 augustus is hier een groot kerkwijdingsfeest met Griekse muziek en volksdans.

Op zaterdagochtend is een bezoekje aan de weekmarkt in Sykia interessant en leuk. Het bergdorp Sykia ligt 11 kilometer ten zuiden van Sarti en met de auto ben je er in een kwartiertje. Een wandeling maken door het dorp is een tip met fraaie huizen uit de 19e eeuw en de dorpskerk Agios Athanasios.

Sarti stranden

Voor een strandvakantie kun je prima naar Sarti gaan. Het lange Ormos Sartis zandstrand loopt langs de hele badplaats en is een Blue Flag beach. Ormos Sartis beach is meer dan een kilometer lang en op de meeste plaatsen 50 meter breed. Hier vind je alle faciliteiten voor de moderne toerist. Heel veel ligbedden en parasols en mogelijkheden om te watersporten zijn er op het strand van Sarti genoeg. Ook voor kinderen een goed zandstrand en de zeebodem loopt redelijk geleidelijk af.

Meer Griekenland aanbiedingen


Sarti restaurants

Echt veel goede Griekse restaurants vind je niet in Sarti. De badplaats staat bekend als gyros metropool van Chalkidiki en voor een pita gyros ben je hier aan het goede adres. Maistrali restaurant en bar is een uitzondering en hier kun je goed en voordelig eten. Bovendien is het uitzicht vanaf je tafeltje op Sarti en de baai prachtig. Als je op vakantie bent in Sarti is dit een tip om te gaan eten. Voor verse vis is Vrahakia taveerne, sinds 1981, aan het strand een goed restaurant.