Kalogria beach

  Kalogria beach ligt tussen Spathies beach en Koviou beach in langs de noordwestkust van Sithonia. In tegenstelling tot Spathies beach is dit strand wel grotendeels georganiseerd met ligbedden en parasols. Tevens is het strand met 500 meter een stuk langer en ook breder. Je auto parkeer je langs de weg en langs het strand vind je drie verschillende beach bars waar je wat te eten en drinken kunt halen. Deze weg loopt pal langs het strand, parallel aan de doorgaande weg van Nikiti naar Elia.

  Kalogria beach bij de mooiste stranden langs de westkust Sithonia

  Het zand op Kalogria beach is wat grover en lichtgeel van kleur. Voordeel is dat het niet teveel aan je natte voeten blijft plakken. De zanderige zeebodem loopt geleidelijk af en het zeewater is kristalhelder en turquoise van kleur. Een populair strand voor gezinnen met kinderen. Tevens kun je hier mooi snorkelen. Niet verwonderlijk dus dat het al jaren wordt gewaardeerd met een Blue Flag. Kalogria wordt dus goed onderhouden: het zwemwater regelmatig gecontroleerd en zowel de zee als het strand en de omgeving worden schoongehouden.

  Langs en aan het strand van Kalogria vind je meerdere tavernes en beach bars. Hier kun je dus iets te eten of drinken kopen. De weg langs het strand is een éénrichtingsweg en loopt via Spathies beach naar de hoofdweg toe. Zeker op het gedeelte richting Spathies wordt de onverharde weg wat smaller en begrijp je waarom dit zo is geregeld. Je kunt zo dus gemakkelijk twee stranden hier langs de noordwestkust van Sithonia bezoeken.

  Chalkidiki foto album

  Meer Griekenland aanbiedingen