Tigania beach

  Tigania beach ligt in het zuiden van schiereiland Sithonia op Chalkidiki. De afstand van Nikiti bedraagt 57 kilometer en is ongeveer een uur rijden. Het strand is uniek te noemen door met name de twee beach bars en de parasols op de stranden die gemaakt zijn van palmbladeren. Hierdoor krijgen de drie baaien een tropische uitstraling. Stuk voor stuk zijn het zandstranden, maar in zee verandert de snel aflopende zeebodem al snel van zand in grote stenen.

  Tigania beach op Sithonia heeft een tropische uitstraling

  De stranden zijn fraai om te zien, maar zeker in de zomermaanden kan het hier erg druk zijn. Een plaatsje op het strand is dan niet vanzelfsprekend. Om te gaan zwemmen en zonnen is het een tip om naar het grotere Klimataria beach of Kriaritsi beach te rijden op een kilometer afstand van Tigania beach. Ook hier zijn beach bars te vinden en kun je je auto gratis parkeren. Bovendien zijn deze stranden meestal rustiger en tevens kindvriendelijker.

  Door de snel aflopende zeebodem en rotsachtige kust is Tigania beach een mooie plek om te snorkelen. Let op waar je je auto parkeert, omdat op sommige gedeeltes de zandweg moeilijk begaanbaar is. De weg ernaartoe is opmerkelijk, omdat je via een wirwar van smalle geasfalteerde wegen wordt geleid. Het lijkt erop of het hier in de omgeving ooit de bedoeling is geweest om een dorp of resort te bouwen. Op de weg zelf wordt Tigania beach aangegeven en zodoende kom je vanzelf bij het strand uit.

  Chalkidiki foto album

  Meer Griekenland aanbiedingen