Sarakiniko

  Sarakiniko is een schitterende baai dichtbij Parga in Epirus op het vasteland van Griekenland. Je neemt de afslag naar Sarakiniko beach vanaf de doorgaande weg van Sivota naar Parga. Na zo’n zeven kilometer kom je bij de komvormige baai aan. Het strand is bedekt met kleine kiezels die licht van kleur zijn. Het zeewater kleurt azuurblauw en doet je direct denken aan Porto Katsiki en Egremni op het zuidelijker gelegen eiland Lefkas.

  Sarakiniko is een klein paradijs dichtbij Parga op het vasteland

  Aan de zigzaggende asfaltweg lijkt geen einde te komen. Op een splitsing kun je kiezen om naar Alex’s bar te rijden of taverne Agali. Vanaf het hoger gelegen terras van Agali heb je het mooiste uitzicht op de baai van Sarakiniko. Een mooie plaats voor een vakantiefoto. Alex’s bar ligt direct aan het strand en hier ben je aan het juiste adres voor een duik in zee en paar uurtjes op het strand.

  Het zandstrand van Sarakiniko is grotendeels goed georganiseerd met ligbedden en parasols. De zeebodem loopt vrij snel af en het zwemwater is hier van uitstekende kwaliteit. Faciliteiten zijn er genoeg voor toeristen en je kunt er zelfs verblijven in appartementen en studio’s.

  Epirus foto album

  Meer Griekenland aanbiedingen