Chrani

Chrani is een vakantiebestemming aan de Golf van Messini in het zuiden van de Peloponnesos. Een traditionele badplaats op 27 kilometer ten zuidwesten van de internationale luchthaven van Kalamata en 35 kilometer van de gelijknamige stad. De weg hiernaartoe is goed en gaat vanaf Petalidi verder langs de kust.

Chrani is een gezellige kleine vakantiebestemming op de Peloponnesos

Het strand van Chrani is lang en meest bedekt met zand. Langs het strand groeit de nodige vegetatie, ideaal voor een plekje in de schaduw, en staan hotels, appartementen en taveernes. In Chrani zijn genoeg restaurants met traditionele Griekse keuken en in de omgeving kun je goed wandelen en fietsen. Ze serveren hier bovendien lokale traditionele gerechten en lokale Griekse wijnen. Een kleinere badplaats voor een relaxte vakantie en een prima startpunt om de streek Messinië te ontdekken.

Aan het strand van Chrani zijn de verschillende beach bars mooie locaties voor een kop koffie en langs het strand kun je hier tevens de nodige watersporten beoefenen. Helona Beach Bar is een goed voorbeeld hiervan en biedt gasten gratis ligbedden en parasols op het strand aan. Bovendien heb je een mooi uitzicht op het strand en de Golf van Messini. In het naburige Petalidi is een bezoek aan de markt een tip voor een uitstapje.

Peloponnesos foto album

Chrani tips

Chrani vakantie op de Peloponnesos

Chrani vakantie – kerk in het dorpje

Chrani ligt aan de voet van de Likodimos berg met een top van bijna 1.000 meter hoogte. Rondom Chrani is een rijke vegetatie met wijngaarden en olijfbomen. Een prachtig gebied voor een wandeling. Vanaf de groene berghellingen en kleine bergdorpjes als Likissa heb je een schitterend uitzicht over de Golf van Messini en aan de overkant het hoge Taygetos gebergte.

Een tip om te gaan bezichtigen in de omgeving zijn de watervallen van Polilimnio. Zorg dat je goed schoeisel aantrekt en vergeet je zwembroek niet. De omgeving is hier prachtig met veel groen.

Meer Griekenland aanbiedingen


Chrani stranden

Het zandstrand van Chrani is twee kilometer lang en leent zicht prima voor een mooie strandwandeling. De zeebodem loopt hier vrij geleidelijk af en de zee is meestal kalm. Naar het zuiden vind je kleinere stranden, die ook minder georganiseerd zijn en rustiger.