Ermioni

Ermioni (Hermioni) is een gezellig kustplaatsje in de regio Argolis op de Peloponnesos. Het stadje heeft twee boulevards met gezellige terrasjes van tavernes, restaurants en bars. Vanuit de haven komen en gaan veerdiensten naar Hydra, Porto Heli, Poros en Pireaus. Een jachthaven is anno 2018 in aanbouw. Op de landtong ligt een park van naaldbomen, Bitsi genaamd, met enkele archeologische opgravingen. Locals gebruiken het park voor een ontspannen wandelingetje.

Ermioni is een authentiek kustplaatsje met gezellige boulevards

Ermioni heeft zijn authentieke karakter weten te behouden en het plaatsje is vooral ’s avonds gezellig. Het centrum is in tweeën gedeeld en beide gedeeltes zijn gezellig. Bij de haven (limani) kijk je uit op de vissers- en zeilboten met op de achtergrond de Agios Gerasimos kerk. Vanaf het terras aan de voorzijde van deze orthodoxe kapel heb je een adembenemend mooi uitzicht op de baai van Ermioni met daarachter het vissersdorp. Aan de zuidzijde van Ermioni ligt het andere gedeelte, Mandrakia genaamd, en is het drukste gedeelte van het stadje. Hier is het tot ’s avonds laat gezellig druk in de zomermaanden. Het oude gedeelte van Ermioni scheidt beide boulevards van elkaar.

Er zijn in Hermioni twee musea te vinden: het folklore en historisch museum en het speelgoedmuseum. In het oude centrum staan twee Orthodoxe kerken. Op 26 en 27 maart vindt het jaarlijkse sportfestival Dionysia plaats in het dorp en op 21 oktober is er het jaarlijkse granaatappel festival. In de week van 14 tot en met 22 juli vindt het jaarlijks muziek festival plaats in Hermione en leuk om mee te maken tijdens je vakantie.

Peloponnesos foto album

Ermioni tips

Ermioni MandrakiaGa met je huurauto niet alleen naar de Agios Gerasimos kerk, maar rijdt door tot aan de oude molen.   Men is bezig om de molen weer een horecagelegenheid te maken en dat lijkt in 2019 te gaan lukken. Vanaf het terras heb je het mooiste uitzicht op de baai van Ermioni.

De bakker aan het haven is één van de beste van de streek Argolis. Drougas bakery heeft heel veel verschillende broodjes en lekkernijen. De prijzen zijn zeer schappelijk en bovendien kun je een heerlijk kopje koffie hier nuttigen voor je de boot op gaat voor een dagje naar Hydra.

Meer Griekenland aanbiedingen


Ermioni restaurants

Ermioni vakantie Marias restaurantRestaurants en tavernes zijn er meer dan genoeg te vinden in Ermioni. Voor verse vis kun je het beste naar de zuidzijde bij Mandrakia gaan. Hier meren lokale vissers vroeg in de ochtend aan met hun vissersboten. Langs de boulevard vind je terrasjes van de lokale (vis) tavernes.

Restaurant Maria’s is een tip om te gaan eten tijdens je vakantie. De locatie is prachtig aan de haven, maar ook het eten is vers en erg goed. Bestel bij je maaltijd de lokale witte wijn.