Messini

Messini, ook wel ancient Ithomi genoemd, is een archeologische bezienswaardigheid in de gelijknamige streek in het zuidwesten van de Peloponnesos. Tevens draagt een dorp dichtbij Kalamata dezelfde naam. De oude stad Messini ligt verspreid over een vallei bij het dorp Mavrommati (Mavromati) op 30 kilometer ten noordwesten van Kalamata. Reken op een reistijd van ongeveer een half uur. Neem de weg naar de luchthaven vanuit Kalamata of Chrani. Tussen het vliegveld en het (nieuwe) dorp staat Ancient Messini al op de borden aangegeven op de verkeersborden.

Ancient Messini is een indrukwekkende archeologische site

Ancient Messini is misschien wel één van de best bewaarde geheimen van de Peloponnesos. Het overtreft je verwachtingen. Er zijn zoveel highlights op deze archeologische bezienswaardigheid. De twee amfi-theaters, het stadion en de tempel zijn maar een paar voorbeelden. De entree bedraagt € 4,- per persoon en om het museum te mogen bezoeken betaal je € 1,- extra.’s Morgens vroeg de archeologische site bezoeken is een tip. Je bent dan de touringcars vol toeristen voor en bovendien is het in de vallei nog niet zo warm.

Deze archeologische vindplaats is in het jaar 369 voor Christus gesticht. Zeus zou hier volgens de lokale bevolking zijn geboren en niet op Kreta. De oorspronkelijke verdedigingsmuur was liefst 9,5 kilometer lang. Vanaf het dorpsplein van het hogergelegen dorp Mavromati heb je een fraai overzicht over de hele vallei.

foto album Messini

Messini tips

Ancient Messini amfi theater

Messini Peloponnesos – amfi theater

Als je in het zuiden van de Peloponnesos op vakantie bent dan is een bezoek aan de archeologische site van Messini een tip. Vanuit de meeste vakantiebestemmingen in de streek Messinië is Ancient Messinia snel te bereiken met eigen vervoer.

Je kunt ook kiezen voor een georganiseerde excursie. De hele site is een tip en laat je verrassen tijdens je bezoek door deze imposante archeologische trekpleister van Griekenland. Er is genoeg te zien en de meeste bezienswaardigheden hier zijn in zeer goede staat of recent gerestaureerd.

Meer Griekenland aanbiedingen


Messini bezienswaardigheden

Dorische tempel in Ancient Messini Peloponnesos

Messini Peloponnesos – dorische tempel

Als je het terrein van Ancient Messini oploopt loop je direct langs het museum. Voor je zie het theater, waar de zitplaatsen grotendeels van gerenoveerd zijn. Je hebt van boven het theater een overzicht van het noordelijke gedeelte van de archeologische site. Ook de overblijfselen van het Arsinou fonteinhuis zijn hier interessant.

De agora is en groter gedeelte van Messene en hier zijn overblijfselen van verschillende tempels te zien. In het Asklipieion zijn de resten van een Dorische tempel en het kleine amfi theater (Ekklesiasterion) fraai. Het stadion en gymnasium zijn de hoogtepunten van Messini en nog in zeer goede staat. Ooit konden hier toeschouwers plaatsnemen op de 18 rijen van de tribunes. Rondom het grote stadion tientallen zuilen en aan de zuidzijde een Dorische tempel Heroon. De voorzijde van deze tempel heeft vier zuilen en is recent compleet gerestaureerd. Het materiaal wat gebruikt is om deze tempel te bouwen is lijmsteen.