Vizitsa

Vizitsa is een traditioneel bergdorp op de Pilion in Griekenland. Tegen de berghelling van Mount Pelion ligt het dorp, dichtbij Milies op 32 kilometer van de stad Volos. Vizitsa ligt op 600 meter boven de zeespiegel, heeft een rijk verleden en de architectonische bouwstijl is typisch voor Pilion. Het bergdorp is niet alleen populair in de zomer, maar ook als vakantiebestemming in de winter in Griekenland. Het Pilion skicenter ligt hier niet ver vandaan.

Vizitsa is één van de trekpleisters van Pilion in Griekenland

De meeste traditionele drie verdiepingen tellende herenhuizen (archondika) in Vizitsa zijn tegenwoordig hotels, luxe pensions of worden geheel of gedeeltelijk verhuurd aan toeristen. Met hulp van de GNTO (Griekse Nationale Organisatie voor Toerisme) worden deze authentieke gebouwen gerestaureerd en onderhouden. Het leistenen grijze puntdak met direct daaronder de witte balkons met donkere houten accenten zijn fotogeniek.

Net als Makrinitsa is Vizitsa een belangrijke trekpleister van Pilion. Er is een goede busverbinding met Volos en frequente diensten. Het dorpsplein, met terrasjes opgesteld in de schaduw onder de oude platanen, mag en kun je niet missen tijdens je bezoek. Over de stenen paden kun je wandelingen maken in de omgeving van Vizitsa of naar naburige bergdorpen als Milies en Pinakrates.

foto album

Vizitsa tips

Net als in de andere 23 traditionele bergdorpen van Pilion vinden er ook in Vizitsa meerdere festivals plaats. Als je op vakantie bent in Vizitsa, Kala Nera of Afissos is het religieuze festival Agio Anargiri erg leuk om bij te wonen. Het vindt hier elk jaar op 1 juli plaats. Net als in bijna heel Griekenland wordt Panagias (Heilige Maria) hier op 15 augustus groots gevierd.

Bekijk alle aanbiedingen

Vizitsa bezienswaardigheden

Het hele dorp Vizitsa is al een bezienswaardigheid. Neem voor een wandeling een uur de tijd en je komt langs meerdere fraaie en goed onderhouden herenhuizen, terrasjes en waterbronnen. Bezienswaardig zijn het klooster van Agios Ioannis Prodomos uit 1789 en de kerk Zoodohou Pigi. Elk jaar vindt op 29 september bij deze kerk een religieus festival plaats.

Wat zijn jouw tips voor Vizitsa?