Votsi

Votsi is een vissersdorp en vakantiebestemming op het Griekse eiland Alonissos. Niet een grote drukke badplaats, maar een traditioneel dorp aan de zuid-oost kust van het Sporaden-eiland. Het havenplaatsje ligt op een paar kilometer ten noorden van Patitiri en is vrij eenvoudig te bereiken met huurauto, fiets of zelfs wandelend.

Votsi is een vredig vissersdorpje op het eiland Alonissos

Votsi is een traditioneel vissersdorp en de bootjes liggen voor anker in de baai of eenvoudig vastgeketend aan het piertje. In 2015 zijn de haven en de kade hier compleet vernieuwd. Het stadje zelf is vredig met smalle straatjes, paden en meerdere gezellige taveernes. Zo’n vakantiestek waar je tot rust komt en kunt genieten van de fraaie natuur in de directe omgeving. Een boekje lezen op een terras of een mooie wandeling maken; Votsi leent zich hier uitstekend voor.

Het is niet direct een vakantiebestemming voor families met kinderen. Toeristen die hier komen zijn meestal echtparen op zoek naar rust, een zonvakantie of die de unieke flora en fauna van Alonissos willen ontdekken. Het strand van Votsi is een kiezelstrandje en het zeewater in de komvormige baai is altijd kraakhelder. In de buurt fraaiere stranden als dat van Milia.

Hotels, appartementen en wat kleinschalige luxere accommodaties zijn in Votsi en de omgeving te vinden. In het dorp is naast de taverna’s ook een supermarkt. De beste reistijd voor deze vakantiebestemming is van mei tot en met september gezien het klimaat.

foto album Alonissos

Votsi vakantiebestemmingen

Votsi vormt bijna één geheel met de bestemming Patitiri. Samen vormen ze het toeristische centrum van Alonissos en herbergen ze in de zomermaanden de meeste toeristen van het eiland in hun appartementen en hotels. Zoek je meer vertier dan kun je naar Patitiri of naar Alonissos oude stad toegaan.

Meer Griekenland aanbiedingen


Votsi tips

Loop aan de oostkant van de baai naar het zuiden. Tussen de naaldbomen door gaan meerdere smalle wandelpaden. Je komt dan aan het einde van de baai en het een prachtig overzicht over de baai van Votsi. Ook het uitzicht vanaf de steile krijtrotsen over zee is hier schitterend. Let op dat de naalden op en naast de wandelpaden glad kunnen zijn.