Agia Anna

  Agia Anna is een kiezelstrand op Amorgos. Het ligt op twee kilometer van het befaamde Chozoviotissa klooster en op vijf kilometer van de hoofdstad Chora. Het strand, de taverne en de witte kapel zijn te zien in de film Grand Blue (Big Blue) uit de jaren ’80. Het bijzondere plekje trekt dan ook voornamelijk Franse toeristen en wordt gebruikt voor bruiloften en speciale feesten.

  Agia Anna met de witte kapel aan zee uit de film Big Blue

  Vanuit Katapola rijdt een bus van en naar Agia Anna. Als je zelf geen huurauto hebt is dit een mogelijkheid om naar de baai en het strand te gaan. Je kunt een bezoek prima combineren met het Chozoviotissa klooster. Na de wandeling naar het klooster kun je hier afkoelen in zee en uitrusten op het terras van Big Blue Café. Het uitzicht vanaf de parkeerplaats op de kapel en het azuurblauwe zeewater is prachtig.

  Het strandje van Agia Anna bij de kapel is een klein kiezelstrand en aan de andere zijde, bij het café, ligt Syrma beach. Hier is het wandelpad wel minder goed naar beneden, maar het strand is vergelijkbaar. Loop je verder door over de rotsen dan kom je uit bij Kambi beach. Dit strand is een stuk groter en ook hier zijn geen voorzieningen. Zorg dus dat je zelf genoeg water meeneemt. De zeebodem loopt vrijwel overal snel en steil af en voor kleine kinderen zijn deze stranden niet aan te raden.

  foto album

  Meer Griekenland aanbiedingen