Agios Spyridon

Agios Spyridon in het noorden van Corfu is een kleine vakantiebestemming met een fraai zandstrand. Het is rustig gelegen, een paar kilometer van de doorgaande hoofdweg op vier kilometer van Acharavi, met enkele tavernes, een supermarkt en wat terrasjes. Het Hotel Mareblue Beach Resort is de grootste accommodatie van Agios Spyridon en trekt veel toeristen. Een all inclusive resort direct gelegen aan een privé-strand.

Agios Spyridon is rustig gelegen en heeft een heerlijk zandstrand

Direct achter het zandstrand ligt een grote lagune. Een beschermd natuurreservaat met watervogels en veel vissoorten. Via een bruggetje kom je in een ruig natuurgebied met kleine naaldboombossen en verborgen baaitjes met verschillende stranden. Een mooi gedeelte om te gaan snorkelen. Met een huurauto of scooter bereikbaar, maar ook een wandeling hiernaartoe behoort tot de mogelijkheden. Zorg dat je voldoende drinkwater meeneemt, want er zijn hier verder geen voorzieningen.

Het strand van Agios Spyridon is georganiseerd met ligbedden en parasols. Aan de westkant, bij de ingang naar de lagune vanuit zee, is het zandstrand niet georganiseerd en hier kun je zelf met parasol en handdoek een plekje zoeken. Langs het strand groeien en bloeien witte strandlelies. Een kerkje op een rots siert hier de kustlijn. Voor de kust een kleine rotspartij met daarop de Griekse vlag. Op de achtergrond de kustlijn van Albanië met de stad Sarande.

Corfu foto album

Agios Spyridon tips

Witte strandlelie op Agios Spyridon Corfu

Agios Spyridon – witte strandlelie langs het strand

Een tip tijdens je vakantie in Agios Spyridon is een uitstapje naar het vissersdorp Kassiopi. Hier zijn volop voorzieningen voor toeristen met winkels, restaurants, tavernes, bars en terrasjes. Leuk om hier een bootje te huren voor een dag, ’s avonds te gaan eten of te gaan duiken met lokale duikschool.

In de omgeving zijn verschillende wandelroutes uitgezet. Je kunt hier mooie natuurwandelingen maken van zo’n vijf tot acht kilometer. Weinig hoogteverschil en dus geschikt voor elk type wandelaar. Zorg zelf voor genoeg drinkwater en iets te eten. Meer informatie over de wandelpaden kun je vragen bij de tavernes of bij de receptie van je accommodatie.

Meer Griekenland aanbiedingen


Agios Spyridon stranden

Kalamaki beach bij Agios Spyridon op Corfu

Agios Spyridon – Kalamaki beach

Het zandstrand is kindvriendelijk en de zeebodem loopt geleidelijk af. Let op met aflandige wind en luchtbedden in zee. Een geliefd strand bij de plaatselijke bevolking; zeker in de weekenden. Bij het kerkje verschillende tavernes, een supermarkt en wat terrasjes. Parasols en ligbedden zijn op het strand van Agios Spyridon te huur.

Een ander mooi en kindvriendelijk zandstrand ligt in de buurt. Kalamaki beach, ook wel Apraos beach genoemd, is met een auto bereikbaar richting Kassiopi. Na drie kilometer zie je het langgerekte zandstrand vanzelf. Je kunt met de auto naar het strand beneden rijden. Hier zijn ook parkeerplaatsen en verschillende tavernes.