Nissaki

Nissaki is een vakantiebestemming aan de noodoostkust van Corfu. Het ligt in de luwte van de bergen, op 25 kilometer van Kerkyra, en dus bijna altijd uit de wind. De omgeving hier is een gewilde lokatie voor een villa aan zee. Madonna en Gloria Estefan hebben hier een riante villa en ook andere beroemdheden komen hier graag voor een vakantie in zo’n luxe onderkomen of met een fraai jacht vanuit de haven Gouvia of Garitsa. Nissaki is mede bekend geworden door het grote Nissaki Beach hotel.

De kust bij Nissaki op Corfu is ook bekend bij wereldsterren

Vanuit Nissaki, of ook wel Nisaki, heb je een prachtig uitzicht op Albanië. De afstand over zee is van hieruit ongeveer drie kilometer. Iets verder naar het noorden bij Agios Stefanos is de afstand tot Albanië slechts 1,5 kilometer. Langs doorgaande weg van Kassiopi naar Dassia vind je winkeltjes, souvenirshops, bars en restaurants. Beneden aan het strand meer appartementen, hotels en natuurlijk Griekse tavernes.

Het strand van Nissaki is bedekt met kiezels en de zeebodem loopt hier redelijk snel af. Toch een strand waar je met kinderen ook heen kunt gaan. Er staat meestal weinig stroming, het zeewater is mooi helder en vaak ook weinig wind. Tip is om hier een bootje te huren en zelf de kleine baaitjes in de omgeving te gaan ontdekken. Voor wat meer winkeltjes en een boulevard kun je naar Kassiopi op ongeveer 15 kilometer naar het noorden.

foto album Corfu

Nissaki stranden

Nissaki beach op Corfu

Nissaki Corfu – strand en zee

Stranden genoeg bij Nissaki. Bij het Nissaki Beach Hotel ligt het fraaie en langgerekte Krouzeri beach. Een kiezelstrand met kraakhelder zeewater. Langs de hoofdweg staat Krouzeri beach aangegeven. De weg ernaartoe is een steile en smalle weg. Je kunt ook via het grote hotel het strand op.

Volg je de weg naar Nissaki beach dan kom je bij een kleinere baai uit. Prachtig kiezelstrand met taveernes direct aangrenzend. Aan de zuidzijde van het kleine schiereiland ligt het haventje van Nissaki met dobberende vissersbootjes.

De kwaliteit van het zwemwater in de zee bij Nissaki is zowel in 2011, 2012 als in 2013 uitstekend. Het Griekse Ministerie van milieu, energie en klimaatsverandering test jaarlijks het zeewater langs Krouzeri beach (Nissaki beach).

Meer Griekenland aanbiedingen