Drimona watervallen

De Drimona waterfallen (Drimona waterfalls) liggen in een prachtige natuurlijke omgeving in het noorden van het eiland Evia. Vanuit Agia Anna is het zo’n 23 kilometer rijden naar het westen richting Rovies. De weg is goed en het landschap onderweg groen en fraai. Reken op een reistijd van zo’n 30 minuten met de auto. Vanuit Rovies bedraagt de afstand 15 kilometer. Een tip om te gaan bezoeken en bekijken als je in Noord Evia op vakantie bent.

Drimona watervallen zijn de bezienswaardigheid van Noord Evia

De watervallen staan vrij goed aangegeven en je kunt de auto gemakkelijk en gratis parkeren. Bij de parkeerplaats een kleine taverna. Van hieruit wandel je via natuurlijke trappen naar beneden. Onderweg hoor je vogels fluiten en op de achtergrond het water zachtjes naar beneden kletteren. Eenmaal beneden is het uitzicht op de Drimona waterval zeer de moeite waard. Het water valt zo’n 15 meter naar beneden in een groen gekleurd meertje, omgeven door allerlei bomen en planten. Een natuurlijke oase van rust op een hoogte van meer dan 600 meter boven de zeespiegel.

Noemenswaardig is het klooster van St. David op zo’n vier kilometer rijden van de Drymona watervallen. Voor een lunch of wat drinken op een terrasje kun na een bezoek aan de watervallen het beste naar Limni rijden aan de noordwestkust van Evia.

foto album Evia

Drimona watervallen tips

In de maanden mei en juni kun je het beste de Drimona watervallen bezoeken. Eerder, in de wintertijd, kan natuurlijk ook. In de zomer en ook in het nazomerseizoen kan er weinig water staan. De watervallen zijn dan lang niet zo indrukwekkend als in het voorjaar.

De wandeling naar de waterval is al mooi, maar in de omgeving kun je meer mooie wandeltochten maken. Let goed op de wandelpaden en vraag lokaal anders naar de wandelroutes. Het lijkt hier wel één groot bos van naaldbomen. Het gevoel of je in Sandinavië of Canada bent.

Meer Griekenland aanbiedingen