Ftelia beach

  Ftelia beach is een lang en breed zandstrand aan de noordkust van Mykonos. Het kan hier weleens waaien en mede hierdoor is de zuidkust van het Cycladen-eiland populairder bij toeristen. Het is door de wind uit het noorden een geliefde baai bij windsurfers. Je vindt het strand op acht kilometer van hoofdstad Chora en in de omgeving ligt ook het ongeorganiseerde Agios Sostis beach.

  Ftelia beach is geliefd bij windsurfers in het noorden van Mykonos.

  Het grootste gedeelte van Ftelia beach is ongeorganiseerd. In het westen, beschut tegen de wind, vind je Ftelia beach club met een groot terras dat doorloopt op het zandstrand. ’s Zomers zijn er regelmatig internationale DJ’s die hier populaire beats draaien. Aan de andere zijde van de baai vind je Alemagou beach bar. Op het strand zelf is vrijwel altijd wel een plaatsje te vinden waar je een handdoek kunt neerleggen. De zeebodem is bedekt met zand en loopt geleidelijk af.

  Om een dagje naar dit zandstrand te gaan kun je niet met het openbaar vervoer. Er rijden geen bussen hiernaartoe. Je zult een scooter of een auto moeten huren. Bij de beach bar en beach club kun je deze parkeren. Leuk is om een strandwandeling hier te maken.

  foto album Mykonos

  Meer Griekenland aanbiedingen