Marmari

  Marmari is een badplaats op het eiland Kos en ligt bijna aaneengesloten met de vakantiebestemming Tigaki. De luchthaven van Kos ligt op 10 kilometer afstand en dat is nog geen kwartier rijden. Het zandstrand is lang en breed en bovendien loopt de zeebodem vrij geleidelijk af. Een fijn strand voor families met kinderen en het wordt door duinvorming gescheiden van de de kustweg. Een strandwandeling van Marmari naar Tigaki maken is een tip. Het zandstrand is grotendeels georganiseerd met strandstoelen en parasols, maar er is genoeg ruimte voor je eigen handdoek.

  Marmari heeft één van de mooiste zandstranden van Kos

  Langs het strand groeien de nodige bomen, die zorgen voor natuurlijke schaduw tijdens warme zomerdagen. Daarbij is er ook sprake van de nodige duinvorming tussen het strand en het achterlandschap. Hier vind je ook de zoutpannen van Alykes, waar van oktober en april flamingo’s te zien zijn. Ze kiezen deze locatie uit om te overwinteren samen met andere watervogels. Tussen deze zoutpannen en de zee ligt Golden beach, wat grotendeels nog niet is georganiseerd met ligbedden en parasols.

  Marmari is geen grote badplaats en het aanbod van appartementen en hotels is niet zo groot als in de bestemmingen Kos-stad of Kardamena. Luxe en nieuwe resorts zijn en worden gebouwd langs de kustweg richting het westen van het Griekse vakantie-eiland. Door het vlakke landschap kun je in de omgeving prima wandelen en zelfs fietsen. Rondom het centrum van dit dorp vind je verschillende tavernes en restaurants. In de omgeving kun je paardrijden, karten of kitesurfen.

  foto album Kos

  Meer Griekenland aanbiedingen