Marmari

  Marmari is een badplaats op het eiland Kos en ligt bijna aaneengesloten met de vakantiebestemming Tigaki. De luchthaven van Kos ligt op 10 kilometer rijden. Het strand is lang en breed en bovendien loopt de zeebodem vrij geleidelijk af. Een fijn strand voor families met kinderen. Een strandwandeling van Marmari naar Tigaki maken is een tip. Het zandstrand is grotendeels georganiseerd met strandstoelen en parasols.

  Marmari is een strandbestemming op het eiland Kos

  Langs het strand groeien de nodige bomen, die zorgen voor verkoelende schaduw tijdens warme zomerdagen. Daarbij is er ook sprake van de nodige duinvorming tussen het strand en het achterlandschap. Hier vind je ook de zoutpannen van Alykes, waar in oktober en april nog flamingo’s te zien zijn. Ze kiezen deze locatie uit om te overwinteren samen met andere watervogels.

  Marmari is geen grote badplaats en het aanbod van appartementen en hotels is niet zo groot als in de bestemmingen Kos-stad of Kardamena. Door het vlakke landschap kun je in de omgeving prima wandelen en zelfs fietsen. In het centrum van het dorp verschillende tavernes en restaurants.

  foto album Kos


  Wat zijn jouw tips voor Marmari?