Mastichari

Mastichari is een vakantiebestemming op het Griekse eiland Kos en ligt op zo’n zeven kilometer rijden van de internationale luchthaven. De badplaats ligt niet ver van Marmari en Tigaki langs de noordwestkust. Grote trekpleister is het lange en brede zandstrand aan de westzijde. Hier wordt ook fanatiek gekitesurft. Langs het strand staan de nodige Eucalyptus bomen die zorgen voor natuurlijke schaduw. Tijdens vooral de zomermaanden een aangename plek om even uit de warme zon te kunnen gaan. Mastichari is bovendien een prima uitvalsbasis, door de centrale ligging, om Kos te ontdekken.

Mastichari is een vakantiebestemming op het eiland Kos

Mastichari is niet zo’n drukke bestemming als Kos-stad en Lambi. Een dorp waar vooral gezinnen en echtparen graag hun vakantie doorbrengen. Vanuit de kleine haven vertrekken vooral vissersboten. Ook is er een veerdienst van en naar het eiland Kalymnos. Er gaan meerdere diensten per dag heen en weer. Je hebt zelfs de keuze om met de fast ferry te gaan. De overtocht duurt dan slechts 25 minuten in plaats van de normale 50 minuten. Een tip voor een dagje uit tijdens je vakantie.

In en rondom Mastichari liggen verschillende vier en vijf sterren hotels, appartementen en resorts. Richting de hoofdweg passeer je het Lido Waterpark. Vanaf mei is het waterpark geopend en populair bij toeristen voor een dagexcursie. Het standbeeld van Neptunus op de rotonde bij de haven is het gezichtspunt van het havenplaatsje. In de eerste tien dagen van augustus vindt jaarlijks het zomerfeest plaats bij de oude basisschool in Mastichari.

foto album Kos

Mastichari tips

Mastichari vakantie op Kos in Griekenland

Mastichari Kos – standbeeld Neptunus

Lido Waterpark in Mastichari beslaat zo’n 75.000 m2 en is daarmee het grootste waterpark in de omgeving. Van mei tot en met half oktober kun je in het park terecht. Ook leuk voor de kinderen.

Een dagtochtje naar Kalymnos kun je vrij eenvoudig zelf organiseren als je wilt. Een kaartje voor de veerboot koop je in de haven en vraag direct wat het schema is van veerdiensten op die dag terug vanuit Kalymnos naar Mastichari. Dan kun je hier je dagtocht op aanpassen.

Bij de haven vind je de meeste tavernes, restaurants en winkeltjes. De luxere resorts liggen net buiten het centrum van het havenplaatsje.


Wat zijn jouw tips voor Mastichari?