Vliegveld Kos

Het vliegveld van het Griekse eiland is een internationale luchthaven. Er is één start- en landingsbaan. Hier arriveren jaarlijks heel veel Nederlandse toeristen. Kos staat al jarenlang in de top drie van favoriete Griekse vakantiebestemmingen van Nederlanders. De internationale afkorting van IATA voor de luchthaven van Kos is KGS en het vliegveld heeft officieel Hippokrates Airport. Sinds 2017 is het in beheer van Fraport en begin 2021 is het compleet gemoderniseerd.

Kos Airport (KGS) is een druk Grieks vliegveld in de zomermaanden

De internationale luchthaven van Kos is operationeel sinds 1964 met een start- en landingsbaan van 1.200 meter. In 1973 is de lengte hiervan verdubbeld tot 2.400 meter. Vanuit Nederland vliegt o.a. Transavia rechtstreeks op het Griekse eiland Kos. De nieuwe passagiersterminal heeft een oppervlakte van 23.000 m2 gekregen. Het vliegveld Kos is geopend van begin april tot en met eind oktober of soms zelfs begin november.

In 2014 kwamen er 1.041.000 toeristen aan op Kos Airport (Bron: SETE Intelligence). Vliegtickets naar Kos zijn online het hele jaar door te boeken. Buiten de schoolvakanties om zijn vliegtickets met Transavia naar het Griekse Kos voordeliger en is er ook meer aanbod. Zitten de vluchten vol of wil je buiten het vakantieseizoen om? Dan is er nog een mogelijkheid om via het vliegveld van Athene met een binnenlandse vlucht naar Kos te vliegen.

Kos Airport ligt redelijk centraal op het Griekse eiland bij Antimachia, niet ver van de vakantiebestemming Kardamena. De afstand tot Kos-stad bedaagt 22 kilometer. Met een huurauto, taxi of met het openbaar vervoer eenvoudig te bereiken. Op de luchthaven van Kos zijn beperkte faciliteiten. Achter de douane is een tax-free shopping gedeelte en voor de douane in de aankomst- en vertrekhal autoverhuurbedrijven, reisbureaus en een kleine souvenirshop.

foto album Kos

Vliegveld Kos vakantiebestemmingen

Kos Airport wordt voornamelijk gebruikt voor vakantievluchten naar het Griekse eiland Kos. Vakantiebestemmingen als Kos-stad en Kardamena liggen niet ver van de luchthaven en zijn goed te bereiken.

Het vliegveld kan ook worden gebruikt om verder door te reizen naar Griekse eilanden in de buurt zonder internationale luchthaven. Nissyros, Pserimos, Kalymnos en Leros zijn mogelijkheden om te bereiken met de veerboot vanuit Kos.

Meer Griekenland aanbiedingen


Vliegveld Kos tips

Kos vliegveld KGS bagagebanden in aankomsthal

Aankomsthal van Kos airport KGS

Het vliegveld van het Griekse eiland Kos is een regionale luchthaven. In 2007 landden er meer dan 1,5 miljoen toeristen op Kos Airport. De laatste jaren ligt het aantal rond de één miljoen passagiers per jaar. Bij Nederlanders is Kos al jaren een populaire vakantiebestemming in Griekenland.

De vluchtduur van Amsterdam Schiphol naar Kos bedraagt zo’n 3,5 uur en vanaf Brussel iets korter. Vliegafstand bedraagt zo’n 2.450 kilometer van Nederland naar het eiland Kos.

Op de luchthaven van Kos wordt rechtstreeks gevlogen vanaf Schiphol Amsterdam en Brussel Zaventem in de zomermaanden. In de winter, november tot en met half april, kun je Kos met het vliegtuig bereiken via Athene. Je vliegt dan met Olympic of Aegean Airlines in 45 minuten van Athene naar Kos.