Kalyves

Kalyves, ook wel Kalives genoemd, is een badplaats langs de noordkust van Kreta bij Chania. De vakantiebestemming ligt op 19 kilometer ten oosten van de stad Chania aan de golf van Souda. Het is voor rustige vakanties en prima voor gezinnen met (kleine) kinderen. Bovendien een goede uitvalsbasis voor de Imbros kloof en om de stad Rethymnon te gaan ontdekken.

Kalyves op Kreta is een badplaats en heeft een prachtig zandstrand

Het strand van Kalyves is een fraai en georganiseerd zandstrand en loopt richting het oosten in de vorm van een hoefijzer tot aan het kleine haventje. Een aanlegplaats voor de lokale vissersboten en kleine motorboten. Er is een goede busverbinding van en naar de stad Chania voor een dagje uit. Zoals bij zoveel Griekse vakantiedorpen is ook Kalives verdeeld in een oud en nieuw gedeelte. Een klein riviertje splitst het plaatsje in twee├źn.

Het oude Kalyves is een traditionele nederzetting met typische stenen huizen. Het nieuwe gedeelte is gericht op de toeristen met accommodaties en alle voorzieningen. Ten westen van de badplaats is de oude Venetiaanse vesting Apicorno bezienswaardig. Het hele gebied hier heeft zijn naam aan deze oude burcht te danken en wordt in de volksmond ook wel Apikoronas genoemd.

foto album Kreta

Kalyves tips

Het oude gedeelte is leuk om heen te wandelen. Bij het strand verbindt een stenen witte loopbrug het oude en nieuwe gedeelte van Kalyves. De Byzantijnse kerk met rode dakpannen is bezienswaardig. Aan de voorzijde van de kerk liggen ook terrasjes verscholen onder een paar grote bomen van lokale taveernes. Tevens is hier de bushalte. Busdiensten naar Chania en Rethimnon met stops in tussenliggende dorpen.

Meer Griekenland aanbiedingen


Kalyves stranden

Kalyves haventje op Kreta

Kalyves Kreta – haventje en kerk

Het strand van Kalyves is een zandstrand en goed georganiseerd. Ligbedden en parasols in overvloed en langs het strand zorgen de eucalyptus bomen voor de nodige schaduw. Hier loopt ook de weg met eenvoudige boulevard. Griekse restaurants hebben hier soms hun (overdekte) terras aan het strand.

Op een kilometer afstand ligt het pittoreske strand van van Almirida. Zand en kiezels wisselen elkaar af en het baaitje is zoomt met naaldbomen. Aan het strand taveernes, waar je goed terecht kunt voor een vismaaltijd. Het strand is overal goed georganiseerd en populair bij families in juli en augustus.

Tussen Kalyves beach en Almirida beach ligt Kera beach. Een kleiner strand met fijn lichtgekleurd zand en minder druk dan Almirida. Dichtbij het strand staat het witte kapelletje van Panagia Kera.

Na Almirida kom je, in de richting van Kaap Drapano met vuurtoren, het verscholen strand Koutalas beach tegen. Een grijs kiezelstrand en ongeorganiseerd.