Imbros kloof

De Imbros kloof is een prachtige kloof en een prima alternatief voor de grotere Samaria kloof. Deze kloof is door iedereen te bewandelen indien je geen medische problemen hebt. Als je in het voorseizoen naar Kreta op vakantie gaat is deze Kretenzer groeve al wel te bewandelen en de Samaria vaak nog niet. Halverwege de kloof vind je een watervoorziening. Er zijn echter geen eetgelegenheden in dit natuurgebied.

De Imbros kloof is een prima alternatief voor de grotere Samaria kloof

De entree bedraagt € 2,- per persoon en het beginpunt ligt op ongeveer een uur rijden vanuit Chania. Je kunt ook met de bus of georganiseerd als dagexcursie de Imbros kloof inwandelen. Een wandeling door de kloof is acht kilometer en duurt ongeveer 2,5 tot 3 uur. Aan het einde zijn er verschillende tavernes en kantines. Prima locaties voor een lunch na een stevige wandeltocht.

In de Imbros kloof kom je ook de wilde kri-kri geiten tegen en loop je door smalle gedeeltes met hoge rotspartijen. Na de tocht kun je met de bus of taxi terug naar Chania of het beginpunt van de kloof. Je kunt daarna nog rijden naar Fangokastello aan zee. Dit is een oud Venetiaans fort direct aan het strand langs de zuidkust van Kreta. Een prachtig gezicht en een ideale plek voor een korte pauze om te zonnen en een frisse duik in de Libische zee.

foto album Imbros kloof

Imbros kloof tips

Imbros kloof Kreta ingang

Imbros kloof Kreta – ingang naar de kloof

Voor of na je de Imbros kloof hebt gelopen is het een tip om iets te gaan eten in het gelijknamige bergdorp Imbros. De Griekse tavernes hier serveren veel lokale traditionele authentieke maaltijden en daarbij zijn de prijzen erg laag. Jaarlijks maken zo’n 70.000 toeristen de wandeltocht door deze kloof.

De Imbros kloof is ook op sommige plaatsen een zeer smalle kloof. Het smalste punt is twee meter breed met hoge rotspartijen. Je ziet hier niet of nauwelijks de blauwe hemel.

Als je op eigen gelegenheid de kloof bent ingegaan dien je weer terug naar het dorp Imbros te komen. Natuurlijk kun je de kloof in tegengestelde richting teruglopen, maar er zijn ook andere opties. Een taxi, vanaf de taverna’s, kost € 18,- tot € 20,- en met vier personen valt de prijs dus erg mee. Half uurtje ben je onderweg. Andere mogelijkheid is om een taxi te nemen naar Chora Sfakion. Iets goedkoper en dan de bus naar Imbros nemen aan het einde van de middag.

Meer Griekenland aanbiedingen


Imbros kloof hoe te bereiken

Wandelpad Imbros kloof Kreta

Imbros kloof Kreta – wandelpad

De Imbros kloof begint op een hoogte van 780 meter aan de zuidzijde van het gelijknamige bergdorpje. De kloof ligt in de regio Sfakia op 55 kilometer ten zuiden van de stad Chania. Vanuit Rethymnon en Chania kun je de hoofdweg nemen en bij Vrisses afslaan in de richting van Imbros en Chora Sfakion.

De auto kun je langs de hoofdweg parkeren of bij één van de tavernes in het dorp Imbros. Net na het dorpje zie je links langs de doorgaande weg de officiële ingang van de Imbros kloof. Aangegeven op een houten bord met daarnaast een taverne en parkeerplaats.

Imbros kloof wandelen

Imbros kloof op Kreta

Imbros kloof Kreta – natuur in de kloof

Trek voor de wandeling door de Imbros kloof goede schoenen. Sportschoenen zij al goed, maar slippers zijn af te raden. Ondanks dat het wandelpad niet steil omhoog of omlaag gaat, zijn er gedeeltes waar je even goed moet opletten.

In de Imbros kloof zelf is geen taverne of kantina. Kortom je kunt er dus geen versnaperingen kopen. Zorg dus zelf dat je voldoende water en wat te eten bij je hebt. Halverwege de kloof is een uitrustpunt.

De bezienswaardigheden van de kloof is de wilde begroeiing en natuurlijk de smalle doorgangen tussen de hoge rotspartijen. Er groeien en bloeien veel planten en bloemen. Bovendien lopen er wilde geiten en bokken.