Skala Eressos

Skala Eressos, ook wel Skala Eresou of Skala Eresos genoemd, is een populaire badplaats op het eiland Lesbos. Het ligt drie kilometer ten zuiden van Eresos en op ongeveer 90 kilometer ten westen van Mytilini. Het lange zand- en kiezelstrand van Skala Eressos is een ware toeristische trekpleister.

Het zandstrand en de hippie sfeer trekken toeristen naar Skala Eressos

Voorheen was Skala Eressos een hippie dorp en deze sfeer hangt hier nog steeds. Een heerlijke plek om een dagje te vertoeven tijdens je vakantie op Lesbos. Langs het strand vind je de nodige tavernes. Net buiten het dorp, onderaan de met dennenbomen begroeide Vigla heuvel, liggen de vissersbootjes te dobberen in de kunstmatig aangelegde haven. Je kunt de haven bereiken via een weggetje langs de zee vanuit het dorp.

Voor de echte Griekse sfeer is het een tip om naar Eresos te gaan. Drink een kop koffie op het schilderachtige pleintje van het stadje in een kafeneion of taverne. Grote kans dat je tussen de lokale Grieken komt te zitten.

Niet ver van Skala Eressos ligt de antieke stad het Antieke Eresos, op een lokatie die men ook wel Xokastro noemt. Een archeologische bezienswaardigheid die je kunt bezoeken tijdens je vakantie. Een andere bezienswaardigheid is het archeologisch museum van Skala.

Skala Eressos bezienswaardigheden

Het dorpje zelf is gezellig en straalt een relaxte sfeer uit. De bezienswaardigheden liggen echter niet in het dorpje maar er buiten. Het antieke Eresos, een oude stad, ligt verspreid om het vakantiedorp. Bezienswaardig zijn hier de Agios Andreaskerk uit de vijfde eeuw en de Afentelli basiliek ook uit hetzelfde tijdperk. Op de Vigla heuvel staan nog een paar ruïnes van muren, torentjes en Romeinse waterbekken.


Skala Eressos stranden

Het zandstrand van Skala Eressos is een belangrijke attractie voor toeristen en hordes mensen die hier langskomen tijdens een dagtochtje. De totale lengte van het zand- en kiezelstrand is 2,5 kilometer, het strand is gemiddeld 50 meter breed en de kleur van het zand is donker. Een kindvriendelijk strand door de grootte en de redelijk langzaam aflopende zeebodem.

Al jaren wordt het strand van Skala Eressos gewaardeerd met een Blue Flag. Bovendien is het strand toegankelijk met een rolstoel en zijn er meer dan voldoende parkeergelegenheden. Langs het strand vind je de nodige tavernes en kleine souvenirshops. Het strand is goed georganiseerd met strandstoelen en parasols die je kunt huren.

Wat zijn jouw tips voor Skala Eressos?