Skala Eressos

Skala Eresou, ook wel Skala Eresos of Skala Eressos genoemd, is een vakantiebestemming in het zuidwesten van Lesbos. De kustplaats ligt op 85 kilometer rijden van de hoofdstad Mytilini en 58 kilometer van Molyvos. Opvallend zijn hier de houten terrassen die aan de boulevard tot boven het zandstrand zijn gebouwd. Het brede en lange zandstrand strekt zich aan de westkant van de baai uit en is de grote toeristische trekpleister.

Skala Eresou is een vakantiebestemming met lang zandstrand

Skala Eresou is een opkomende vakantiestek op Lesbos en wordt vaak gecombineerd met een bezoek naar het Versteende Woud en het museum in Sigri. Je vindt in en rondom het kustplaatsje accommodaties, bars en tavernes. Bezienswaardig is het gelijknamige kasteel boven het haventje. Vanzelfsprekend is het uitzicht vanaf de hoge rotsen mooi. Verscholen achter de rotsen bij de haven ligt nog een interessant wit kapelletje. Het plaatselijk archeologisch museum met uiteraard vondsten uit het versteende woud is een bezoekje waard.

Voor de echte Griekse sfeer is het een tip om naar Eresos te gaan. Drink een kop koffie op het schilderachtige pleintje van het stadje in een kafeneion of taverne. Grote kans dat je tussen de lokale Grieken komt te zitten. Niet ver van Skala Eressos ligt het Antieke Eresos, op een lokatie die men ook wel Xokastro noemt. Een archeologische bezienswaardigheid die je kunt bezoeken tijdens je vakantie.

foto album Lesbos

Skala Eressos bezienswaardigheden

Het dorpje zelf is gezellig en straalt een relaxte sfeer uit. De bezienswaardigheden liggen echter niet in het dorpje maar er buiten. Het antieke Eresos, een oude stad, ligt verspreid om het vakantiedorp. Bezienswaardig zijn hier de Agios Andreaskerk uit de vijfde eeuw en de Afentelli basiliek ook uit hetzelfde tijdperk. Op de Vigla heuvel staan nog een paar ruïnes van muren, torentjes en Romeinse waterbekken.

Meer Griekenland aanbiedingen


Skala Eressos stranden

Skala Eresou Eressos het mooie strandHet zandstrand van Skala Eressos is een belangrijke attractie voor toeristen en hordes mensen die hier langskomen tijdens een dagtochtje. De totale lengte van het zand- en kiezelstrand is 2,5 kilometer, het strand is gemiddeld 50 meter breed en de kleur van het zand is donker. Een kindvriendelijk strand door de grootte en de redelijk langzaam aflopende zeebodem.

Al jaren wordt het strand van Skala Eressos gewaardeerd met een Blue Flag. Bovendien is het strand toegankelijk met een rolstoel en zijn er meer dan voldoende parkeergelegenheden. Langs het strand vind je de nodige tavernes en kleine souvenirshops. Het strand is goed georganiseerd met strandstoelen en parasols die je kunt huren.