Vliegveld Samos

Het Griekse eiland Samos heeft een eigen internationaal vliegveld. Samos Airport draagt de naam “Aristarchos” en ligt aan de oostzijde van het eiland op zo’n vijf kilometer van de vakantiebestemming Pythagorion. IATA gebruikt de afkorting SMI voor de luchthaven. Het vliegveld heeft één landingsbaan van 2.100 meter. Zoals zoveel Griekse luchthavens op de eilanden is het geen grote airport.

Samos Airport ligt vlak aan zee aan de oostkust van het Griekse eiland

Van april tot en met oktober zijn er rechtstreekse vluchten vanaf Schiphol naar Samos. Transavia voert de vluchten uit. Vliegduur bedraagt ongeveer drie en een half uur. De vliegafstand tussen Schiphol en Samos bedraagt zo’n 2.400 kilometer afhankelijk van de vliegroute die wordt gevlogen. Vliegtickets naar Samos kun je online boeken bij de luchtvaartmaatschappijen zelf of via vliegtickets vergelijken.

Jaarlijks komen er tussen de 110.000 en 125.000 toeristen aan op de internationale luchthaven van Samos. Juli en augustus, niet verwonderlijk, zijn de drukste reismaanden op het vliegveld. Van november tot en met maart is de airport van Samos gesloten en komen er geen vluchten aan. Het vliegveld van Samos dateert uit 1963 en verwelkomde in 1976 de eerste vakantievlucht (charter). Zo’n 10 vliegtuigen kunnen tegelijk op de airport van het Griekse eiland staan.

foto album Samos

Vliegveld Samos vakantiebestemmingen

Samos Airport is een de luchthaven om naar vakantiebestemmingen als Kokkari en Pythagorion verder te reizen. Het vliegveld doet dienst voor alle badplaatsen en accommodaties op het Griekse eiland Samos. Binnen een uur ben je vaak met een touringcar, taxi of huurauto op je vakantie-adres aangekomen. Het eiland is niet zo heel groot en de afstanden zijn kort.

Meer Griekenland aanbiedingen


Vliegveld Samos tips

Het vliegveld van Samos heeft taxfree winkels achter de douane, al is het aanbod van producten beperkt. In de aankomsthal van de luchthaven zijn verschillende lokale en internationale touroperators en reisbureaus gevestigd. Maar ook autoverhuurbedrijven. Je huurauto kun je meestal al op Samos Airport afhalen. Bussen van Nederlandse reisorganisaties staan voor de luchthaven en de hostess wijst je de juiste bus bij aankomst hier in Griekenland.

Mocht je geen rechtstreekse vliegticket naar Samos kunnen vinden, dan is een vlucht via Athene een optie. Vanaf Schiphol gaan er dagelijks meerdere vluchten naar de Griekse hoofdstad. Aegean Airlines verzorgt de vliegverbinding tussen Athene en Samos. Binnenlandse vluchten gaan zeker in het hoogseizoen meerdere keren per dag.