Megalochori

  Megalochori is een traditioneel dorp uit de 17e eeuw op het Griekse eiland Santorini. Het ligt deels aan de rand van de caldera en een gedeelte landinwaarts. Het is één van de meest pittoreske plaatsjes op het eiland Thira, zoals Santorini ook wel wordt genoemd, en ligt op een paar kilometer afstand van de internationale luchthaven van het eiland. Eén van de mooiste uitzichten, boven de Athinios haven, heb je vanaf het terras van wijnhuis Venetsanos. Een tip om hier tijdens je vakantie de wijnen te gaan proeven.

  Prachtig uitzicht vanaf het terras van Sigalas winery Megalochori

  Het hart van Santorini, the heart of Santorini, ligt bij Megalochori aan de kraterrand. Een historisch uitzichtpunt met een gat in de rotsen in de vorm van een liggend hart. Je kijkt bovendien uit op de witte Agios Nikolaos kerk. De Agi Anargiri kerk met de fraaie witte en blauwe koepel en klokkentoren is bezienswaardig. Net buiten het oude centrum liggen ook de wijnhuizen van Boutari en Santo Wines. Bijzonder is ook het oude familiewijnhuis van Gavalas in het centrum van dorp.

  Stranden heeft Megalochori zelf niet. Hiervoor kun je naar Perissa of Kamari rijden aan de oostkust van Santorini. De meeste (luxe) accommodaties hebben hier hun eigen zwembaden. De ligging van deze vakantiebestemming is mooi centraal op het eiland en je bent met een huurauto of scooter zo in de hoofdstad Fira. In het centrum is het dorpsplein gezellig met kafénions, tavernes en wat restaurants met terrasjes.

  foto album Santorini

  Meer Griekenland aanbiedingen