Marathonisi

  Marathonisi wordt ook wel het “schildpaddeneiland” genoemd en ligt in de baai van Laganas ten zuiden van Zakynthos. Op het eiland komen de Loggerhead schildpadden (Caretta Caretta) niet alleen aan land om hun eieren te leggen, maar de vorm van dit eiland lijkt op een schildpad. Zowel het eiland als de zee eromheen is beschermd natuurgebied en maakt deel uit van het Marinepark van het eiland Zakynthos.

  Marathonisi eiland heeft zelfs de vorm van een schildpad

  Marathonisi heeft aan één zijde een mooi rond zandstrand in de vorm van een landtong. Hier komen de Caretta Caretta zeeschildpadden ’s nachts aan land om hun eieren te leggen. ’s Nachts is het dan ook verboden gebied voor de bewoners van Zakynthos en toeristen. Let op dat op het strand nesten zijn afgebakend. Overdag zijn er excursies vanuit Keri en Agios Sostis naar het eiland. Zelfs zijn er mogelijkheden om te varen op een boot met een glazen bodem. Met een beetje geluk zie je de schildpadden onder de boot doorzwemmen.

  Aan de andere kant van Marathonisi vind je hoge en steile krijtrotsen met fraaie smalle kiezelstranden. Ook zijn hier twee kleine grotten te bezichtigen. Een mooie locatie om te gaan snorkelen in het kraakheldere zeewater. Het eiland is onbewoond, maar in de zomermaanden waken medewerkers van het Marine Park over Marathonisi. Zij verblijven dan in een hut of tent op het grotere strand van het eiland.

  foto album Zakynthos

  Meer Griekenland aanbiedingen