Vliegveld Zakynthos

Het vliegveld Zakynthos is een een internationale luchthaven en wordt door IATA afgekort met de code ZTH. De officiĆ«le naam van Zakynthos Airport is “Dionysios Solomos” en het vliegveld ligt aan de zuidkant van het Griekse eiland. Afstand tot Zakynthos-stad bedraagt vier kilometer en naar de vakantiebestemmingen Kalamaki is het drie kilometer rijden en Laganas zeven kilometer. Zakynthos Airport is net als andere luchthavens op Griekse eilanden redelijk klein en de voorzieningen zijn beperkt.

Vliegveld Zakynthos ZTH in het zuiden van Griekse eiland

Zowel voor als achter de douane vind je de nodige winkels. Achter de douane is het tax free gedeelte voornamelijk op de bovenverdieping. In deze winkel kun je parfum, souvenirs, sterke drank, chocolade en Zakynthos souvenirs en producten kopen. Beneden is een kleinere winkel met snoepgoed, frisdranken en de nodige souvenirs. Ook is boven een restaurant waar je de nodige snacks en dranken kunt kopen. De tax free shops en het restaurant zijn eigenlijk altijd open als er vluchten aankomen en gaan vanaf het vliegveld Zakynthos.

Na 24.00 uur tot een uur of zeven ’s morgens mogen er geen vliegtuigen landen op Zakynthos International Airport en opstijgen van de luchthaven. Dit is ter bescherming van de “Caretta Caretta” schildpadden die broeden op de stranden ten zuiden van het vliegveld. Alleen in noordelijke richting worden ’s nachts uitzonderingen gemaakt met landen en opstijgen. Vliegtickets naar Zakynthos kun je online bij verschillende airlines, zoals Transavia vanaf Amsterdam en Eindhoven boeken.

foto album Zakynthos

Vliegveld Zakynthos vakantiebestemmingen

Zakynthos airport wordt voornamelijk gebruikt voor vakantiebestemmingen op het Ionische eiland zelf als Laganas, Argassi en Tsilivi. Je kunt met Sky Express ook doorvliegen naar Kefalonia, Lefkas en Corfu. Met een veerboot kun je doorreizen naar Patras of Kilini op de Peloponnesos.

Meer Griekenland aanbiedingen


Vliegveld Zakynthos tips

Luchthaven van Zakynthos ZTH aankomsthal

Aankomsthal ZTH airport van Fraport

Op het strand van Kalamaki kun je goed vliegtuigen spotten. De meeste vliegtuigen landen vanuit zee aan de zuidkant van Zakynthos en vliegen rakelings over het strand heen. De landingsbaan van Zakynthos Airport ligt hier vlak achter.

De vliegafstand vanaf Schiphol naar Zakynthos bedraagt 2.041 kilometer. Vliegduur is zo’n twee uur en dertig minuten. Jaarlijks komen er zo’n 570.000 toeristen aan met internationale vluchten. Met binnenlandse vluchten wordt dit aantal verder aangevuld met 20.000 zakelijke reizigers en vakantiegangers (bron: HCAA).

Vliegveld Zakynthos hoe te bereiken

Zakynthos vliegveld vertrekhal

Vertrekhal ZTH airport van Fraport

Het vliegveld Zakynthos wordt in de maanden april tot en met oktober rechtstreeks aangevlogen door Transavia, TUI en Corendon vanaf Schiphol Amsterdam. Bovendien vanaf Brussel Zaventem door TUI-fly en Brussel Airlines en vanaf Brussel Charleroi door Ryanair. Goedkope vliegtickets naar Zakynthos zijn er dus online wel te vinden.

Vanaf de luchthaven van Zakynthos is een busverbinding met Zakynthos stad. Een taxi naar Zakynthos-stad, Kalamaki, Argassi, Tsilivi of Laganas is goedkoop en de taxi’s staan voor de aankomsthal op het vliegveld klaar.