Zakynthos bij beste bestemmingen met natuur

25 maart 2023 Bas Wanrooij
Natuur op eiland Zakynthos

Bloemen in april bij Makris Gialos beach

Zakynthos staat in de top 25 van beste bestemmingen met natuur ter wereld. Het is de enige Griekse notering in deze lijst van de Traveler’s Choice Awards in 2023. Dit zijn de 25 bestemmingen wereldwijd waar je als reiziger het beste kunt genieten van het buitenleven. Mauritius, Kathmandu en  en het Serengeti National Park in Tanzania vormen de top drie. Zakynthos vinden we terug op deze zeventiende plaats als beste bestemmingen met natuur. Hier wordt het blauwe zeewater in baaien als bij Navagio beach, Makris Gialos beach en Porto Limnionas geroemd, net als het groene schiereiland Vassilikos.

Natuurlijk Zakynthos

Veel stranden in de baai van Laganas behoren tot het maritieme park van Zakynthos. Dit zijn broedplaatsen van de zogenaamde dikkop schildpad; ook wel bekend als ‘Caretta Caretta’. Tijdens het broedseizoen worden nesten herkenbaar afgezet op de stranden voor bezoekers. Zo trap je namelijk niet per ongeluk de eieren van deze beschermde diersoort kapot. Stichting Archelon beschermt waar ze kan deze zeeschildpadden in Griekenland. Vrijwilligers vertellen je bij stranden graag meer over de nesten en het broedseizoen.

Ook langs de ruige rotskust bij Keri in het zuidwesten van het Ionische eiland kleurt het zeewater smaragdgroen en kraakhelder turquoise. Langs deze kustlijn kun je met een bootexcursie de gelijknamige grotten en fraaie natuur ontdekken. Overigens net als rondom het beschermde eilandje Marathonisi wat toepasselijk de vorm van een schildpad heeft. Niet verwonderlijk dus dat Zakynthos bij de beste 25 bestemmingen met natuur ter wereld is geëindigd. Op dit Griekse eiland kun je dan ook prima genieten van het buitenleven.